text

Bijlmer Klassiek nieuw seizoen 2022/2023 i.s.m. Het Concertgebouw

Amsterdam, 21 oktober 2022  | Het Bijlmer Parktheater en het Concertgebouworkest werken samen in een reeks van vijf grensverleggende concerten, waarbinnen verschillende muziekstijlen en podiumkunsten naadloos in elkaar overgaan. Het Concertgebouworkest neemt hiermee het stokje over van altviolist Michael Gieler, die tien jaar lang de succesvolle kamermuziekreeks organiseerde met het Bijlmer Parktheater.


Dit seizoen werken leden van het Concertgebouworkest samen met musici als de pianisten Djuwa Mroivili en Anna Fedorova, componist/gitarist Breno Virícimo, spoken word artist Zaïre Krieger, danser Rutkay Özpinar en klarinettist Martin Fröst. Er komt muziek langs van onder anderen Johannes Brahms, Florence Price, André Caplet en Nina Simone.

 

The Extra Mile | 22 oktober 2022

Met o.a. Bassist Nicky Schwartz en klarinettist Olivier Patey en muziek van Brahms en Dmitri Sjostakovitsj.

 

Bal Masqué | 11 december 2022

Met o.a. Harpiste Anneleen Schuitemaker en vijf strijkers uit het orkest.

 

Bossanova | 18 februari 2023

Met cellist Johan van Iersel, componist Breno Virícimo, zangeres Laura Polence en gitarist Daniel de Moraes.

 

Revolution - The classical in jazz | 12 maart 2023

Muziek van Nina Simone, Florence Price en Samel Coleridge-Taylor door o.a. klarinettist Martin Fröst, dit seizoen artist in residence van het Concertgebouworkest.

 

Zuidoost thuis in Zuidoost | 14 mei 2023

Met o.a. hoornist Laurens Woudenberg en danser Rutkay Özpinar.

 

Meer informatie

Lees meer over het programma op www.bijlmerparktheater.nl/bijlmerklassiek of op concertgebouworkest.nl.

Kaartverkoop: www.bijlmerparktheater.nl en de theaterkassa. Hou onze website gedurende het seizoen in de gaten voor meer informatie omtrent onze unieke samenwerking met het Concertgebouworkest en nieuws omtrent Bijlmer Klassiek.

 

Over het Bijlmer Parktheater

In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Wij zijn een levendig, intiem en gastvrij theater met een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun culturele verscheidenheid betekenis vinden. Wij dagen bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden.

 

Over het Koninklijk Concertgebouworkest

Het Concertgebouworkest wordt gerekend tot de absolute wereldtop. Bij de geroemde klank speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw een belangrijke rol. Bepalend is ook de invloed van de 120 orkestmusici en de tot nu toe zeven chef-dirigenten. Het orkest geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, streams, radio- en tv-uitzendingen en vele honderden cd’s en dvd’s. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op voor het orkestvak. In Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen.


EINDE PERSBERICHT

 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:


Voor meer informatie, beeldmateriaal en persverzoeken kun je contact opnemen met Sharona Lautoe: pr@bijlmerparktheater.nl | 020-3113958