Bijlmer Klassiek: Romantisch Strijkkwartet

GoYa Quartet Amsterdam

Bijlmer Klassiek: Romantisch Strijkkwartet


Het strijkkwartet is de meest pure vorm van kamermuziek. De grootste componisten schreven hun mooiste werken voor vier strijkers. Twee violen, altviool en een cello gaan muzikaal in gesprek met elkaar en betoveren de luisteraar met de mooiste klanken.

De vier jonge dames uit het GoYa Quartet zijn allen musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest, afkomstig uit vier verschillende landen. Zij kozen voor dit programma voor werken van Robert Schumann en Claude Debussy.

 

GoYa Quartet
Foto: Célia Schaeffer

 

Wat is er leuker dan op zondagochtend met een kopje koffie en een huisgemaakt koekje te luisteren naar prachtige muziek?!

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest musiceren samen met speciale gasten in de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater. Van klassiek tot modern, ze zijn van alle markten thuis. Ontmoet ze in het Bijlmer Parktheater tijdens een intiem kamermuziekconcert. Bijlmer Klassiek is een gezamenlijk project van de Music Bridges en het Bijlmer Parktheater. Artistieke leiding en presentatie door Michael Gieler, solo altviolist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 15 sep 2019 11:00

  • Bijlmer Klassiek: Romantisch Strijkkwartet

    Theaterzaal