text

Bijlmer Klassiek Concertagenda

Het Bijlmer Parktheater en het Concertgebouworkest werken samen aan een serie van vijf voorstellingen waarbij verschillende muziekstijlen en podiumkunsten een vernieuwende samenklank vormen. Het Concertgebouworkest neemt het stokje over van altviolist Michael Gieler die de voorgaande tien jaren de succesvolle kamermuziekreeks heeft georganiseerd met het Bijlmer Parktheater. 


Dit seizoen komen onder meer werken langs van Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Florence Price en Nina Simone. Met artiesten als klarinettist Martin Fröst; de artist in residence van het Concertgebouworkest, componist en gitarist Breno Virícimo, spoken word artist Zaïre Krieger en danser Rutkay Özpinar.

Concertdata Bijlmer Klassiek

 


De serie Bijlmer Klassiek wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Over het Koninklijk Concertgebouworkest
Het Concertgebouworkest wordt gerekend tot de absolute wereldtop. Bij de geroemde klank speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw een belangrijke rol. Bepalend is ook de invloed van de 120 orkestmusici en de tot nu toe zeven chef-dirigenten. Het orkest geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, streams, radio- en tv-uitzendingen en vele honderden cd’s en dvd’s. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op voor het orkestvak. In Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen.