text

Black Memories

Danstheater Aya

Black Memories


Black Memories is een voorstelling over macht, vrijheid en onvermogen. Een gedanst muzikaal betoog met de hartklop van de Afrikaanse, Caribische en Westerse drum en een grote variëteit aan ‘danskleuren’.

Vergeten verhalen

De persoonlijke uitdrukkingen en culturele achtergrond van de vijf dansers, vier musici en een acteur vormen het uitgangspunt voor vergeten verhalen, liederen over vernedering, verzet en de energie van hedendaagse urban cultuur met zijn Afro-Caraïbische roots.

Bijzondere kruisbestuiving

De voorstelling gaat over het slavernijverleden en de doorwerking hiervan vandaag de dag. Samen kijken naar het verleden om een gezamenlijke weg te openen naar de toekomst. Zeker na de laatste verkiezingsuitslag is het een onderwerp dat belangrijk is om te vertellen… De gehele voorstelling is een bijzondere kruisbestuiving van moderne dans, hiphop dans, theater en live muziek. Sterke dansers en spelers en tegelijkertijd een enorm breed arsenaal aan instrumenten op het podium: van saxofoon, gitaar, klarinet en djembé tot conga’s, drums, bas en zang. Een mix van Afrikaanse, Westerse en Caribische muziek.

Gevestigd en nieuw talent

Het verschil in culturele achtergrond van de drie makers heeft inspirerend, confronterend en strijdlustig gewerkt, dat zie je terug in de voorstelling. De voorstelling is een mix van gevestigde makers (Wies Bloemen en Herman van Baar, Alida Dors) en getalenteerde jonge makers: muziek (Floris van der Vlugt) en tekst (Ayden Dijkstra).

Voor jong en oud

Het gegeven van Black Memories is ook voor jongeren interessant en actueel. Slavernij is geen uitwas uit het verleden, want moderne vormen van slavernij en mensenhandel bestaan nog steeds. Naar schatting werken 10 miljoen kinderen als slaaf in landen als Colombia (kindsoldaten), India (tapijtindustrie) en Ivoorkust (cacaoplantages).


Black Memories

Black History

Black History

(foto: Sjoerd Derine)

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant