text

Boys Won't Be Boys

X White Ribbon Campagne

Boys Won't Be Boys


Rigide mannelijkheid leidt tot geweld, daarom hebben we lieve jongens nodig. Diegenen die hun mannelijkheid durven te bevragen, zijn wellicht een antwoord op seksisme, homofobie en geweld.

Dit openbare onderzoek van een groep diverse, eigenzinnige kunstenaars biedt een vernieuwend en veelzijdig perspectief. Voel hoe zij zich zingend, schreeuwend of fluisterend vrij maken van beperkende stereotypes. Een collage van talent als prikkelend begin van een maatschappelijke beweging: BOYS WON’T BE BOYS.

White Ribbon Campagne
Geweld is een groot maatschappelijk probleem dat vooral door mannen wordt veroorzaakt. 45% procent van de Nederlandse vrouwen heeft na haar vijftiende te maken gehad met fysiek of seksueel geweld, 10% heeft een verkrachting meegemaakt. In negen van de tien gevallen is de dader een man – maar gelukkig zijn de meeste mannen geen dader.

white

Met de White Ribbon Campagne nodigt Emancipator jongens en mannen uit om deel van de oplossing te worden door zich uit te spreken en in te zetten om geweld tegen meisjes en vrouwen te voorkomen. Zie bijvoorbeeld onze groeiende groep ambassadeurs. Geweld is vaak een gevolg van rigide stereotype opvattingen over mannelijkheid die nog altijd alomtegenwoordig zijn. De boys van Boys won’t be boys laten zien hoe het óók kan, man zijn: hoe je je kunt ontworstelen aan het hokje en gewoon mens kan zijn.

Geweld is vaak een gevolg van rigide stereotype opvattingen over mannelijkheid die nog altijd alomtegenwoordig zijn. De boys van Boys won’t be boys laten zien hoe het óók kan, man zijn: hoe je je kunt ontworstelen aan het hokje en gewoon mens kan zijn.

Met (in wisselende samenstelling):
Allard Medema, Anne Van Doesburg, Anon Banken, Barry de Bruin, Bas Mastboom, Benjamin Caton, Brenda Bood, Prins Chris, Delaney Nelom, Frans Blokhuis, Gijs Hablous, Jasper Albinus, Jorrit De Vries, Lars Brinkman, Leendert Vooijce, Lester Arias Vizcuña, Lito Mabjaia, Matthijs Rijsdijk, Omar Beganovic, Reinier van Harten, Redouane Amine, Willem Wits, onder leiding van Rikkert van Huisstede

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie. Emancipator werkt aan het veranderen van de positie en houding van mannen voor meer sociale rechtvaardigheid. Dit doen we op de gebieden van geweld & veiligheid, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Tussen 25 november en 10 december vragen we met de White Ribbon Campagne aandacht voor geweld tegen vrouwen. Kijk op www.emancipator.nl en www.stopgeweldtegenvrouwen.nl.  

emancipatie

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant