text

#BPTGembertheeSessies : Lynnée Denise over bell hooks

MET Lynnée Denise EN SIMONE ZEEFUIK

#BPTGembertheeSessies : Lynnée Denise over bell hooks


De #BPTGembertheeSessies is onze reeks conversaties waarin acteurs, regisseurs, musici, schrijvers en andere kunstenaars vertellen over hun referentiekaders, wat hen inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Tijdens de eerdere sessies ontvingen we Christian Yav, Ira Kip en Djuwa Mroivili.

“My selections were true to who I thought hooks was, both within and beyond print. And what she was, was a genius. She was vulnerable and complex, sharp and unashamed of how she walked the world. And with courage, discipline and dedication, she carved out space for me to exist.” Lynnée Denise over de mixtape die ze ter ere van bell hooks maakte.

Voor de vierde editie van de #BPTGembertheeSessies ontvangen we Lynnée Denise, de DJ scholar wiens werk gericht is op een herpositionering van de DJ als archivist, cultureel conservator en informatiespecialist. Denise zet muziek in als medium waarmee verschillende generaties, diaspora, genres en iconen met elkaar in conversaties zijn over Zwartzijn en Queerness. Lynnée Denise opent haar sessie met een eerbetoon aan feminist, schrijver, activist en hoogleraar bell hooks. Na afloop hiervan gaat ze met onze programmamaker Simone Zeefuik in gesprek over de manieren waarop het werk van hooks en de conversaties die ze met elkaar hadden haar beïnvloeden. Luister hier naar de mixtape van Lynnée Denise ter ere van bell hooks.

LET OP: deze GemberTheeSessie is in het engels.

lynne

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 24 sep 2022 19:00

  • #BPTGembertheeSessies : Lynnée Denise over bell hooks

Dit vind je misschien ook interessant