text

#BPTSchrijft online schrijfworkshops

Workshop hosts Panashe Chigumadzi en Simone Zeefuik

#BPTSchrijft online schrijfworkshops


In de eerste #BPTSchrijft workshop helpen schrijver en essayist Panashe Chigumadzi en schrijver Simone Zeefuik jouw schrijfvaardigheden te verbeteren aan hand van inspirerende opdrachten.

Columns, gedichten, essays, korte verhalen, scripts of een boek schrijven? Zet je eerste of verder stappen via de online schrijfworkshop #BPTSchrijft.

Chigumadzi en Zeefuik nodigen je uit om na te denken over alledaagsheid en vanzelfsprekendheid, bijvoorbeeld wanneer maak je als schrijver de keuze om uit te leggen en te vertalen of wat zou een nieuwe draai aan een bekende hendel kunnen zijn? Ze geven je praktische tips en handige adviezen.

Thema gebaseerd op Octavia Butlers werk

Het thema van deze eerste workshop is “… but there are new Suns,” gebaseerd op het citaat waarin schrijver Octavia Butler verklaart dat er niets nieuws onder de zon is maar dat er wel nieuwe zonnen zijn.

Voor wie?

Voor beginnende en gevorderde schrijvers - everybody can join!

Aanmelden

Klik op de 'Tickets' button en meld je aan. Na je aanmelding ontvang je een betaallink en de link van de Zoom-meeting.

Workshop host Panashe Chigumadzi

Panashe Chigumadzi is een in Zimbabwe geboren en in Zuid-Afrika getogen essayist en romanschrijver. Met haar debuutroman Sweet Medicine won ze in 2015 de K. Sello Duiker Literary Award. Haar tweede boek, These Bones Will Rise Again, is een historische memoir die terugblikt op de afzetting van oud-president Robert Mugabe. Haar essay Why I No Longer Talk To Nigerians About Race was zo'n grote hit op social media dat het als boek werd uitgegeven.

Panashe Chigumadzi

 

Workshop host Simone Zeefuik

Simone Zeefuik is een in Bijlmer wonende schrijver, programmamaker, docent en gembertheecriticus. Ze is een van onze programmamakers en sinds januari 2021 de course director van Blacker Blackness, het tijdelijke masterprogramma van het Sandberg Instituut. Samen met onze programmeur Richard Kofi maakt ze de podcast Project Wiaspora.

Simone Zeefuik

 

Online schrijfworkshop 2

De volgende schrijfworkshop wordt in augustus georganiseerd met theatermaker Ira Kip.

 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.