text

Cinekid | Wonderlijke Werelden (6+) en creatieve installaties

Avontuurlijke films en creatieve installaties

Cinekid |
Wonderlijke Werelden (6+) en creatieve installaties


Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

De 35e editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij Bijlmer Parktheater! Op donderdag 21 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij de workshops.

Programma

We vertonen twee avontuurlijke films waaronder de wereldpremière van Anansi (4+) en de Wonderlijke Werelden (6+). Verder kun je naast de creatieve media installaties Nour, Filterfabriek en Maakdoos (in de studio), ook in de foyer lekker knutselen. Maak een animatiewiel, een flipboekje en/ of een kosmoskijker!

Je kunt de hele dag bezoeken vanaf 10.00 uur (gratis met een kaartje voor de film, geen losse activiteit):

 

Wonderlijke Werelden (6+)

In deze reeks korte films voor kinderen vanaf 6 jaar tonen we beelden van werelden die, voor mensen van buiten die wereld, allemaal wat wonderbaarlijks laten zien. De films in deze compilatie laten hoe mooi en wonderlijk onze werelden kunnen zijn.

Thema’s: de wereld om ons heen, jezelf zijn, vriendschap en natuur.
Lengte: 50 minuten
Nederlands gesproken.

 

Wonderlijke werelden

 

Installaties Nour en Filterfabriek.

Deze activiteiten vinden doorlopend plaats.

Nour

Een visuele, haarscherpe game die kinderen kunnen aansturen met een VJ controller met 16 knoppen. Bij elk hoofdstuk onderzoekt de speler wat de knoppen doen. Welk knopje laat de broodjes aanbranden? Hoeveel rietjes passen er in een milkshake voor deze van tafel dondert? In Nour zie je hoe mooi voedsel kan zijn. Je mag plezier maken en zelfs met je eten spelen zonder de rommel op te hoeven ruimen!

 

Filterfabriek

In deze workshop ontwerpen kinderen hun eigen gezichtsfilter, zo kunnen ze worden wat ze willen: een superheld, schurk, een bekende zanger of hun eigen huisdier. De kinderen gaan eerst aan de slag met het ontwerpen van hun filter op papier. Deze wordt vervolgens ingescand en met behulp van nieuw ontwikkelde techniek geprojecteerd. Alle kinderen gaan naar huis met een zelfgemaakt filmpje en hun eigen filter op zak.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 21 okt 2021 15:00

  • Cinekid | Wonderlijke Werelden (6+) en creatieve installaties

    Theaterzaal

Dit vind je misschien ook interessant