text

Clybourne Park

WELL MADE PRODUCTIONS

Clybourne Park


WELL MADE PRODUCTIONS / TEUNKIE VAN DER SLUIJS
 

Well Made Productions is opgericht door Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop en brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief. Het gezelschap kreeg in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie Stimuleringsprijs.

Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place brengt Well Made Productions het derde deel van de Raisin Cycle: Clybourne Park.

Broadway hit

De Amerikaanse toneelschrijver Bruce Norris schreef het stuk als spin-off van A Raisin in the Sun, de Broadway-klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959. Ook het uiterst actuele Clybourne Park (2010) werd een Broadway-hit en won talloze prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzerprijs. Clybourne Park gaat over raciale spanningen en gentrificatie. In Clybourne Park in Chicago wordt voor weinig geld een huis verkocht aan een zwart gezin, de eerste zwarte familie in de witte wijk. Prompt beginnen de buren zich te roeren, bevreesd als ze zijn om hun gemeenschap: voor je het weet wordt de buurt onbewoonbaar.

Jaren later kopen Steve en Lindsey een huis in Clybourne Park, voor een fiks bedrag. Zij gooien het tegen de vlakte om op die plek iets nieuws te kunnen bouwen. Zij zijn het eerste witte gezin in een zwarte buurt. Het zorgt allemaal voor de nodige onrust. Bezorgde buren roeren zich: voor je het weet wordt de buurt onbetaalbaar.

Inleidend gesprek

Vooraf aan de voorstelling is er een inleidend gesprek over de voorstelling en de thematiek. De inleiding zal afwisselend verzorgd worden door:

24 april - Wouter Pocorni en Mitchell Esajas
25 april - Wouter Pocorni en Jessica de Abreu
26 april - Wouter Pocorni, Mitchel Esajas en Jessica de Abreu

Aanvang: 19:20 tot 19:50 uur

 

 

 

 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant