text

Kaseko Time

Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Kaseko Time


Met Kaseko Time zetten Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de welverdiende schijnwerpers op Surinaamse muziek. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog bracht door de jaren talloze uiteenlopende albums uit met eigen werk. Dit jaar wordt Ronald Snijders 70 jaar, een jubileum dat gevierd zal worden met nieuwe composities van een van Nederlands’ meest bekende en belangrijkste fluitisten.

Ronald Snijders heeft op geheel eigen wijze een muzikale fusion ontwikkeld van de genres Amerikaanse jazz, funk en soul in combinatie met Surinaamse kaseko, kawina en Braziliaanse jazz. Vanaf de jaren '70 werkte hij samen met talloze iconische Nederlandse musici waaronder Willem Breuker, Boy Edgar, Theo Loevendie en het Metropole Orkest.

Op de fluit is Ronald Snijders een ijzersterke solist die in zijn energieke sound invloeden uit diverse windstreken combineert met swingende ritmen en sfeervolle stukken. De eerste samenwerking met Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dateert terug naar de late jaren '90 van de vorige eeuw, toen er een aantal opwindende concerten gegeven werden in het oude Bimhuis.

Ronald Snijder en Jazz Orchestra

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de beste Nederlandse jazzmusici en is geworteld in de Nederlandse big band traditie. Het orkest regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Toots Thielemans, Christian Scott, Dr. Lonnie Smith en meest recentelijk met Joshua Redman. Onlangs bracht het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het album The Jazz Influencers uit, met composities van negen prominente musici die hun eigen kijk geven op bigband-jazz in de 21e eeuw. De bigband won maar liefst twee Edison Awards; voor Crossroads (2019) en Blues for the Date (2010). 
 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 27 jun 2021 15:00

Dit vind je misschien ook interessant