text

Coronamaatregelen

Updates over je theaterbezoek

Coronamaatregelen


Het nieuwe theaterprogramma voor september t/m december 2020 staat online en is nu te reserveren!

Ondanks dat we het dit najaar anders moeten organiseren dan gebruikelijk, zijn we heel blij met ons programma wat wij kunnen aanbieden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat, ondanks alle maatregelen, je kunt genieten van mooie kinder- en jeugdvoorstellingen, muziek, comedy, debatten, talkshows en meer!

 

Veilig naar het Bijlmer Parktheater

Wat fijn dat wij je weer in Bijlmer Parktheater mogen verwelkomen. We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten welke maatregelen er zijn genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Dat vertellen we je hier graag. Heb je na het lezen nog vragen, laat het ons dan weten via e-mail of telefoon.

We hebben uitgebreide maatregelen getroffen om het Bijlmer Parktheater gereed te maken voor kleinschalige programma’s. Vanaf 1 juni hebben wij plek voor 30 bezoekers en hebben we speciale looproutes aangelegd en onze zitplaatsen op de tribune in de theaterzaal aangepast zodat iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kan houden.

Wij hebben binnen het theater gezorgd voor de algemene hygiëne voorschriften van het RIVM. We vragen je rekening te houden met het volgende:

Vooraf je bezoek

 • Ben je verkouden of heb je koorts? Of heeft een van je huisgenoten gezondheidsklachten.? Blijf thuis.

Aankomst

 • Het Bijlmer Parktheater gaat 30 minuten voor aanvang voorstelling open. De theaterzaal gaat een kwartier voor aanvang open.
 • Zorg dat je aanwezig bent op het tijdstip dat de deuren opengaan. Zo hebben onze publieksbegeleiders voldoende tijd om alle bezoekers op een veilige manier naar binnen te begeleiden.
 • Haal eerst je kaartje(s) op aan de kassa. Heb je twee of meerdere tickets gekocht? Dan placeren we jullie samen in de zaal.
 • Op meerdere plekken binnen het theater hebben wij desinfecterende handgel beschikbaar.
 • Maak gebruik van de toiletten bij aankomst, tijdens de voorstelling is dit niet meer mogelijk.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van onze medewerkers.
 • Laatkomers kunnen wij helaas geen toegang meer verlenen naar de theaterzaal.

Bar en foyer

 • De bar is geopend tijdens de inloop en na de voorstelling. Gesloten tijdens de voorstelling.
 • Het is toegestaan om je drankje voorafgaand de zaal mee in te nemen.
 • Glaswerk mag je in de zaal achterlaten na afloop van de voorstelling.
 • Wacht in onze foyer of buiten op 1,5 meter afstand van andere bezoekers totdat je naar binnen kunt.

In de theaterzaal

 • Er zijn publieksbegeleiders aanwezig die je begeleiden naar de looproute, zitplaats in de zaal en na afloop voor een soepele uitstroom.
 • Bezoekers worden per rij naar binnen gelaten. Je krijgt een stoel toegewezen door onze medewerkers.
 • Er is geen pauze tijdens de voorstelling.
 • Je kunt tijdens de voorstelling geen gebruik maken van de toiletten.
 • Het is niet toegestaan om te schuiven met stoelen.
 • Bezoekers worden gevraagd om bij het slotapplaus te blijven zitten en de instructies van de publieksbegeleiders op te volgen om vervolgens de zaal te verlaten.

Afloop

 • Na afloop van de voorstelling vragen wij je om in de foyer rekening te houden met de 1,5 meter afstand.

 

Dit is slechts een selectie van de genomen maatregelen. De veiligheid van bezoekers, onze medewerkers en artiesten is bij alle maatregelen altijd van het allerhoogste belang.

Wij wensen je een prettige voorstelling!

 

///

 

Vanaf dinsdag 2 juni is de receptie weer open en kunnen we kleinschalige activiteiten organiseren in het theater, uiteraard in aangepaste vorm.

Veilig theaterbezoek

Wij houden rekening met de veiligheid van bezoekers en medewerkers en nemen alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Voor elke voorstelling geldt maximaal 30 bezoekers in de zaal. Het theater zorgt voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing. Voorafgaand aan de voorstelling sturen wij alle bezoekers meer informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.

Wat kan jij doen?

 • Koop tickets online via onze website. Het is momenteel niet mogelijk tickets aan de deur te kopen;
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek van medebezoekers en van onze medewerkers;
 • Betaal contactloos of met PIN;
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de voorstelling. Zo kunnen de bezoekersstromen goed worden gespreid;
 • Was je handen bij aankomst en ook wanneer je weer thuis bent;
 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Hopelijk tot gauw!

De komende weken wordt het nieuwe programma voor het theaterseizoen najaar 2020 verder aangevuld. Kijk dus regelmatig op onze website om op tijd een kaartje te kunnen bemachtigen. We kijken ontzettend naar uit om je weer te mogen ontvangen in ons theater.


Blijf gezond en tot gauw!


Team BPT

 

///

 

Houd Vol, wij zijn samen!

Onze gedachten gaan uit naar alle mensen in de vitale beroepen die harder werken dan gezond is en naar alle mensen in de kunstensector die onbedoeld thuis zijn en hun werk zien verdampen. Maar de coronacrisis raakt ons allemaal en is niet grens of cultuur gebonden. Wij zoeken met elkaar naar nieuwe omgangsvormen en hebben een gezamenlijk doel. Alle hoofden staan de zelfde kant op en dat maakt dat we meer met elkaar verbonden zijn dan ooit. Ongeacht afkomst en ongeacht de taal die je spreekt. Daarom willen wij iedereen een hart onder de riem steken met een boodschap in de talen van Zuidoost, zodat iedereen zich erin zal herkennen. Mocht je deze dagen langs ons theater fietsen of over de boulevards in Zuidoost lopen, kijk dan omhoog en haal kracht uit onze boodschap. De banner is er voor iedereen: Houd vol. Wij zijn samen!

 

///

 

Ticketregeling

Wij willen u hartelijk danken voor uw geduld in de afwikkeling rondom de kaartjes van de geannuleerde voorstellingen. Het zijn bizarre tijden. Prachtige voorstellingen en activiteiten van het theater liggen nu al vier weken stil. Dat is voor ons en de hele culturele sector een zware klap. Wij hebben gekeken naar mogelijkheden om voorstellingen te verplaatsen. In de gevallen waar dit is gelukt brengen wij u spoedig op de hoogte van de nieuwe datum.

In samenspraak met de verschillende brancheorganisaties in de culturele sector, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt is er een regeling opgesteld die oplossingen biedt voor u als kaarthouder.

Wat betekent dat voor uw kaartje?

Wanneer het niet lukt de voorstelling te verplaatsen of als u niet kunt op de vervangende datum, bieden wij u de volgende opties:

-    u ontvangt het aankoopbedrag retour in de vorm van een klanttegoed waarmee u eenvoudig kaarten voor een andere voorstelling per mail of aan de balie van het Bijlmer Parktheater kunt reserveren;

-    u doneert het bedrag als gift. De giften die we ontvangen geven we door aan de bespelers van ons theater die het, nog veel meer dan wij,  financieel zwaar hebben;

-    uiteraard kunnen wij ook uw aankoopbedrag aan u retour uitbetalen.

Natuurlijk hopen we van harte dat u kiest voor een van de eerste twee opties, dit sterkt ons in onze missie om te blijven investeren – ook in deze moeilijke tijd - in makers en gezelschappen die relevante voorstellingen voor ons theater maken.
 
Hopelijk kunnen we u snel weer ontvangen in ons mooie theater. Wees er gerust op dat wij onze deuren weer voor u zullen openen zodra dat veilig is.

 

///

 

Blijf op de hoogte

Wij doen ons uiterste best om alle bezoekers en betrokkenen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor verdere updates.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.