text

De grootste Heri Heri tafel

Vier Keti Koti met de grootste Heri Heri tafel

De grootste Heri Heri tafel


Kom gratis Heri Heri afhalen bij het Bijlmer Parktheater op 1 juli tussen 17.00 uur en 20.00 uur ter viering van Keti Koti

Jaarlijks wordt op 1 juli tijdens Keti Koti (‘verbroken ketenen’) de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd en het slavernijverleden herdacht. Het Keti Koti Festival, waarbij duizenden bezoekers vanuit heel Nederland verzamelen in het Oosterpark in Amsterdam om dit samen te vieren, kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Dat we niet samen kunnen zijn, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Keti Koti 2020, een dag die met de anti-racisme protesten van afgelopen weken actueler is dan ooit.

Cultural collective KIP Republic lanceert om die reden een alternatief: de grootste Heri Heri tafel. Op 1 juli zijn er 4000 gratis porties Heri Heri af te halen op verschillende locaties in Amsterdam. Heri Heri is een smakelijk en feestelijk eenpansgerecht met aardvruchten, vis en ei. Op elke locatie wordt de Heri Heri bereid door een topchef, zoals Joris Bijdendijk van RIJKS® of TV chef Sharon de Miranda, en verschillende Heri Heri-kenners.

Heri Heri

Foto: Coco Olakunle

 

Heri Heri & muziek bij Bijlmer Parktheater

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kun je bij ons op niet alleen een maaltijd komen afhalen, maar ook genieten van de Bijlmer Fanfare afkomstig uit de K-buurt, in Amsterdam Zuidoost. De groep is heel gemêleerd: mannen en vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden. De Bijlmer Fanfare speelt een aanstekelijke mix van blaasmuziek uit de hele wereld, met ritmes en klanken uit o.a. Suriname, de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, het Midden Oosten en West Afrika. Dubbel genieten dus!

De porties Heri Heri zijn op 1 juli verspreid over alle stadsdelen van Amsterdam (in totaal 8 locaties) gratis af te halen.  Kijk voor alle locaties op gekooktegeschiedenis.nl

 

Free Heri Heri

Campagneposter gemaakt door illustrator en beeldend kunstenaar Brian Elstak.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.