De Jokkebrokker

Maas Theater En Dans & WAT WE DOEN

De Jokkebrokker


Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

De jokkebrokker
(Foto: Roosmarijn Knijnenburg)

 

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris van Delft maakte eerder CASH, Toen wij van Rotterdam vertrokken en Sell Me Your Secret bij Maas theater en dans. De jokkebrokker is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN.

Floris van Delft over De jokkebrokker: “Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

Credits:
Concept/ regie: Floris van Delft
Tekst: Floris van Delft, Wolter Muller
Spel: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson
Muziek: Dries Bijlsma
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: GVDO Lichtontwerpers
Magisch advies: George Parker
Coproductie: Maas theater en dans, WAT WE DOEN
Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 25 okt 2018 15:00

  • De Jokkebrokker

    Theaterzaal