Drums, Music & Spirituality

African Diaspora Performing Arts festival

Drums, Music & Spirituality


Untold organiseert op 22, 23 en 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Het interdisciplinaire festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. Hierbij zijn internationale uitwisselingsprogramma’s op dit festival een belangrijk en vast onderdeel van het aanbod van Untold. Het festival vindt jaarlijks plaats in het Bijlmer Parktheater.

Het opzetten en uitvoeren van het African Diaspora Performance Arts Festival is uniek in Amsterdam. Het festival kenmerkt zich door de verbinding die wordt gelegd tussen verschillende West-Afrikaanse en Caribische landen. Daarbij worden nieuwe stijlen zoals afro-dans naar voren gebracht. Naast dat traditionele kunstvormen van het continent een podium krijgen, wordt ook aandacht geschonken aan de verbinding met hedendaagse kunstvormen. Dit maakt het festival vernieuwend, vooruitstrevend en uniek. Untold realiseert hiermee een interdisciplinair festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. De realisering van dit jaarlijkse podium in de vorm van een festival is een versterking van het huidige aanbod van Untold.

Het middag en avondprogramma staat in het teken van drums, muziek en spiritualiteit welke verbonden zijn aan elkaar. Muziek is onlosmakelijk verbonden aan dans en spiritualiteit. Deze bijzondere thema’s zijn nauw verbonden met de artistieke visie van het festival.

Avondprogramma

Black Harmony

Er zal een muziektheatervoorstelling van Black Harmony i.s.m. Untold plaatsvinden genaamd KRA. Black Harmony is vooral in de Afro Surinaamse gemeenschap bekend. Deze muziekformatie is gespecialiseerd in Afro Surinaamse muziek en zang. Samen met dansers van Untold gaan zij een korte muziektheatervoorstelling presenteren, waarin de verschillende elementen van muziek, dans en spiritualiteit naar voren zullen komen. 

Eternity

Eternity zal als marching drum specialist een muziekvoorstelling maken welke geïnspireerd is door verschillende hedendaagse ritmes en muziekstijlen. Zij laten een combinatie zien van verschillende muziekvormen op marching drum instrumenten gecombineerd met dans. De Bijlmer Steelband zal een bijdrage leveren in de vorm van steelpan drumming, een favoriete muziek stijl uit Trinidad.

Eternity presenteert een work in progress scene van hun nog te ontwikkelen muziektheatervoorstelling genaamd BAKARI., A Musical Journey to Manhood. Deze voorstelling verteld het verhaal van een groepje jongeren die opzoek gaan naar verschillende rituelen die vorm geven aan hun mannelijkheid. Zij gebruiken hun passie voor muziek als middel om verschillende fasen te doorlopen.

African Performing Arts Fashionshow

Tijdens de avondprogrammering zullen de designers Zyllva Jewelry, Nerissa Macnack en Cheyenne Nelson hun werk laten zien. Deze designs zijn geïnspireerd op hun opvatting omtrent spiritualiteit /winti/ culturele tradities. De designs vertellen een verhaal en brengen verschillende Afrikaanse culturen tot leven. De designers en modellen die worden geselecteerd zijn afkomstig van Afrikaanse diaspora en krijgen tevens een catwalk training gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, lichaamshouding en expressie.

Tania Christina is (internationaal) model, (catwalk)coach en creatief cultureel ondernemer. Zij heeft meerdere catwalk trainingen gegeven, waaronder ook voor de Suriname Fashionweek.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.