text

Poppenkast | Groep 3 tot 6

De Toneelmakerij

Poppenkast |
Groep 3 tot 6


Poppenkast is een voorstelling vol smeuïge poppenkastingrediënten: gordijntjes die steeds open- en dichtgaan, Katrijn die Jan Klaassen flink mept met pan of deegroller, gegriezel bij de Draak in het bos en Pierlala. De voorstelling biedt tegelijk een licht satirische blik op de actualiteit met als hamvraag: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? En waarom kan niet gewoon alles bij het oude blijven?

De poppenkast van de familie Rozenwater trekt eeuwenlang door stad en land. En al die jaren spelen Jan Klaassen, Katrijn, Pierlala en de Draak de sterren van de hemel. Maar de tijden lijken veranderd; de poppenkast trekt te weinig publiek en brengt geen geld meer op. De poppen doen waar ze zin in hebben en laten zich niet meer besturen. Luisteren doet al helemaal niemand meer.

Poppentheater, Vertellen

Meneer Rozenwater ziet geen andere uitweg en zet de poppenkast, poppen én verhalen te koop. Juffrouw Beddengoed, van de plaatselijke poppenbescherming, grijpt in. Ze gunt de poppen hun oude dag en stuurt ze met pensioen. Maar de poppen willen helemaal niet naar een rusthuis en eisen de regie over hun eigen poppenkast op.


Poppenkast

Fotografie: Sanne Peper


Credits
Theatergroep De Toneelmakerij
Tekst Ad de Bont
Regie Paul Knieriem
Dramaturgie Paulien Geerlings
Scenografie en kostuums: Catharina Scholten
Lichtontwerp Gé Wegman
Spel Denise Aznam en Floyd Koster
Fotografie Jan Hoek

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 9 feb 2023 10:00

  • Poppenkast | Groep 3 tot 6

do 9 feb 2023 12:30

  • Poppenkast | Groep 3 tot 6

Dit vind je misschien ook interessant