text

FATU

Stand-up comedy met Fuad Hassen, Gielzzz en Howard Komproe

FATU


Hét stand-up comedyprogramma van het Bijlmer Parktheater. Al 16 jaar ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg tijdens FATU drie collega-comedians. Eén podium, vier comedians die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. DJ Phantom zorgt altijd voor de lekkerste beats. Are you ready for FATU?!

Gielzzz

Gielzzz is een geboren Rotterdammer en staat bekend om zijn hilarische en onveilige manier van comedy. Gielzzz kan situaties schetsen zoals niemand anders. Het vertellen van verhalen op het internet heeft geleid tot het vertellen van verhalen in de theaters. Gielzzz wordt door urban community ‘’de underground king of comedy’’ genoemd.

Gielzzz - FATU - Bijlmer Parktheater

Fuad Hassen

Fuad Hassen is allereerst de grappigste man van het universum. Het staat op internet dus het is waar. Hij werd geboren in Eritrea en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch.

In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-uppodium en met succes! Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller" aldus de jury.

In 2013 behaalde hij de finale van Cameretten en heeft zo’n verpletterende indruk achter gelaten dat de jury veel vertrouwen heeft in zijn toekomst in het theater.

Fuad is een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad welbesteed. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met een kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels!

Fuad was te zien in het BNN programma 'Rare Jongens' op NPO3 en was in 2019 zijn wekelijkse item bij 'Is er een dokter in de zaal' op RTL4 zien.

Fuad Hassen - FATU - Bijlmer Parktheater

Rida Abouhayan

Rida Abouhayan, voortgekomen uit het FATU workshoptraject en nu als debutant bij FATU zelf! Rida is een nieuw talent in de comedy wereld die pas een jaar bezig is. Hij is charmant en zachtaardig maar ook vlijmscherp. Hij vertelt graag hoe hij als Limbokaan tussen twee werelden leeft en hoe het hem vergaat als zachte jongen in een harde wereld.

Rida Abouhayan - FATU - Bijlmer Parktheater

 

Howard Komproe

Wanneer Howard Komproe, comedian, presentator & acteur, op zijn twaalfde in de balletschool terecht komt tussen allemaal mooie lenige meiden, denkt hij zijn levensdoel in vervulling te zien gaan. Helaas, bij gebrek aan dansachtergrond moet hij uitwijken naar de toneelschool. Dat gaat prima totdat hij steeds vaker gevraagd wordt als stand-up comedian op feesten en in clubs.

Al snel heeft Howard via Eric van Sauers de weg naar Comedytrain gevonden. Hij maakt er furore met zijn frisse, ontspannen manier van vertellen en zijn kwajongensachtige attitude zorgt ervoor dat hij met zowat alles wegkomt. Heimwee naar het party- en clubcircuit waar hij begon, zet hem ertoe aan om samen met Najib Amhali en Murth Mossel FreshWagon op te richten, een collectief van jonge Comedytrainleden waar ook Jan Jaap van der Wal en Roué Verveer deel van uit maken.

Solo staat hij ook seizoenenlang in de Nederlandse theaters. Maar alleen is ook maar alleen dus komt hij met nieuw project: de LULverhalen. Verhalen verteld door (on)bekende grapjassen, schrijvers, opiniemakers en tv-personalities vanuit mannelijk perspectief, als tegenhanger van de vaginamonologen.

Howard speelde in 2016 de rol van Pontus Pilatus in tv spektakel The Passion. Hij geeft ook workshops, presenteert, werkt voor radio en tv en schreef het boek De grens van de grap. Daarnaast is Howard de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss waar hij een tour mee heeft gedaan en waar met succes een tv-pilot van is ontwikkeld voor 3Lab op NPO 3, met daaropvolgend 4 afleveringen voor BNN.

Momenteel is Howard veelal bezig met zijn online serie Komproeven. In Komproeven vergelijkt hij traditionele gerechten met “de kant en klaar variant” ervan. Inmiddels is dit online zo’n succes dat het ook in column-versie verschijnt, wekelijks in het NRC. In 2018 en 2019 stond Howard met Carribean Combo in AHOY.

Howard Komproe - FATU - Bijlmer Parktheater

Fotograaf: Joe meijer

 

FATU is een coproductie Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater.

 

Next FATU

De volgende FATU editie is op 30 april 2023 met o.a. Lucinda Sedoc en Kim Schuddeboom.

 

Sfeerimpressie

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 26 feb 2023 15:00

  • FATU

    Coproductie Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater

Dit vind je misschien ook interessant