text

FATU - Stand up comedy | EXTRA KAARTEN

Jeffrey Spalburg met Samir Fighil, Raoul Heertje, Lovella Telesford en Roué Verveer

FATU - Stand up comedy |
EXTRA KAARTEN


Hét stand-up comedyprogramma van het Bijlmer Parktheater. Al 15 jaar ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg tijdens FATU collega-comedians. Eén podium, vier comedians die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. DJ Phantom zorgt altijd voor de beste beats. We hebben een toffe line-up, check it out!

Samir Fighil

Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn home Town Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Een knallende entree. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. Hoewel Samir al een tijdje meeloopt en in de meeste theaters in Nederland heeft gestaan, heeft hij in 2019 de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival gewonnen. De jury sprak lovende woorden over zijn natuurlijke podiumperformance en zijn acteertalent waar hij geloofwaardige personages neerzet.

Samir Fighil Bijlmer Parktheater

 

Raoul Heertje

Raoul Heertje brak begin jaren negentig door als de eerste stand-up comedian van Nederland. Hij trad op in Engeland en Amerika als 'the best circumcised comedian of the Netherlands' en stond op de planken van de Londense Comedy Store. Heertje is de oprichter van de succesvolle Comedy Train. Hij nam deel aan de BBC-comedyquiz Have I got news for you en importeerde vervolgens het programma in Nederland (Dit was het nieuws, TROS). Hij schreef over zijn aankomend vaderschap een boek Een vruchtbaar gesprek. Heertje schreef ook tv-recensies voor het NRC Handelsblad.

Lovella Telesford

Op eens was ze daar. Op Instagram. Op haar eigen kanaal. Hilarische filmpjes die ze wekelijks met ons deelde. Nadat ze via FATU Comedyclass een workshop volgde wilde ze haar komisch talent vertalen naar het podium. Live voor publiek. En dat doet ze tot nu toe heel goed. Een nieuw talent waar we meer dan trots op zijn. See for yourself!

Lovella Telesford Bijlmer Parktheater

 

Roué Verveer

Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm, hij heeft met zijn hilarische opvoedboek Waarom? Daarom! Een bestseller op zijn naam staan en stond 10 keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Het moge duidelijk zijn: Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld!

Roué speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen en wordt enorm geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Naast zijn Nederlandstalige soloprogramma’s maakt hij ook Surinaams gesproken comedyshows en treedt hij regelmatig als vast lid van Comedytrain op in het Amsterdamse Toomler.

Cabaretshows: R.I.P., Met Andere Woorden, Voorwaardelijk Vrij, Mans Genoeg, In Zeer Goede Staat, Typisch Surinaams, Ff Wat Anders, Tjar A Lobi, Op Het Laatste Moment, Heppie de Peppie en “Zo Goed Als Nieuw” (huidig).

 

FATU is een coproductie Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant