Foei

Foei


Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor mijn vinger? Kortom, waarom is slecht leuk en goed saai?

Zelfbeheersing is moeilijk. Je bent er je hele leven zoet mee. Als 2-jarige is het hard werken om niet alles in je mond te stoppen. Als 5-jarige mag je pas iets lekkers als je je groente op hebt en als 10-jarige moet je stil zitten en stoppen met gamen. En als je denkt dat het ophoudt als je volwassen bent, vergeet het maar: niemand kan zich altijd beheersen en dat wat slecht voor je is ligt altijd op de loer! Zodra de kinderen netjes in bed liggen storten de ouders zich op chips en wijn. Maar ben je slecht als je je vergrijpt aan een taartje? Ben je slecht als je stiekem een beetje liegt of iets doet wat verboden is?

In FOEI kunnen twee jongens zich niet inhouden. Wel als ze samen zijn maar nooit alleen. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet denken aan roze olifantjes, niet spugen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel, niet stiekem naar je buurmeisje gluren en niet uit bed kruipen om even met de iPad te spelen. Zo snel mogelijk willen ze nette, voorbeeldige mensen worden. Om daarna anderen te leren net zo goed te worden als zij. Want slecht zijn is toch het laatste wat je wilt!

FOEI is een wedstrijd in zelfbeheersing waarin alle mogelijke verleidingen als draken bestreden worden.

Dit is de vierde samenwerking tussen Raaijmakers & Geerlings en componist Wim Conradi. Eerdere voorstellingen van dit drietal waren Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen (Zilveren Krekel 2014) en KLUCHT.

Concept & idee: Raaijmakers en Geerlings
Regie: René Geerlings
Spel: Job Raaijmakers & Maurits van den Berg
Muziek: Wim Conradi

(Duur voorstelling: 60 minuten)

De voorstelling FOEI is onderdeel van het Bonte Hond Festival dat op 1 mei plaats vindt in het Bijlmer Parktheater.  Tijdens deze festivaldag zijn er in de foyer de hele dag allerlei leuke speelmogelijkheden voor de kinderen. Ook wordt de prachtige voorstelling Aaipet twee keer opvevoerd voor de allerkleinsten. Klik hier voor meer info over Aaipet.

(Foto: Kamerich & Budwilowitz)

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.