George & Eran worden racisten

Geregisseerd door Koos Terpstra

George & Eran worden racisten


In deze actuele voorstelling belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt.

Bezoekers worden geconfronteerd met het (on)bewuste racisme in Nederland. Maar zoals altijd creëren George & Eran een voorstelling vol humor en muziek! Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, “want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”
 

Met humor en zelfspot


George & Eran lossen Wereldvrede op’ maakten hen al eerder favoriet op Oerol. Met humor, zelfspot en relativering brengen zij grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties. Tobal nam in 2017 een Gouden Kalf in ontvangst voor zijn rol in de speelfilm Jungle. George & Eran worden racisten is geregisseerd door Koos Terpstra. Terpstra was jaren artistieke

leider van het Noord Nederlands Toneel en gevierd voor voorstellingen als Troje Triologie, De Vrouw met de Baard en het tv-programma Dit was het Nieuws. De muziek wordt gespeeld door het duo Milan Sekeris en Myrthe Huber als NORDGROND. Milan en Myrthe zijn altijd op zoek naar de poëzie van de terloopsheid van de dingen en proberen zorgvuldig de oppervlakte te beschrijven zodat zij diepte krijgt.

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
De “imposante” (Dagblad van het Noorden) en “superieur geacteerde” (NRC Handelsblad)

 

Geroge en Eran worden racisten

Geroge en Eran worden racisten

Geroge en Eran worden racisten

Fotograaf: Yalper Productions

 

Credits:

Concept & Tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris
Regie: Koos Terpstra
Regie assistent & kostuum: Sanne Verkaaik
Decor: Mats Boswijk

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.