text

Haar en Hem: De Vader, De Zoon en de Heilige Geest

Met Ivan Words, Chery Salinas, Tyler Koudijzer, Roziena Salihu, Kems Kriol, Joshua Sabajo

Haar en Hem: De Vader, De Zoon en de Heilige Geest


Haar & Hem, de Vader de Zoon en de Heilige Geest gaat over een kapper, Phillip, die te horen krijgt dat zijn vriendin zwanger is. Vanaf dat moment komt Phillip in een zoektocht terecht waarin zijn positie als man in een liefdesrelatie bevraagd wordt. Door de ervaringen van zijn klanten wordt hij geconfronteerd met zijn eigen verleden en familiepatronen. De komst van nieuw leven geeft Phillip de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken. Maar gaat dit hem ook lukken?

Coming of age
De theatervoorstelling Haar en Hem neemt je mee in de coming of age van deze kapper die gelooft dat liefde, ondanks alle obstakels en zwarte uitdagingen in het leven, altijd wint. In de voorstelling voeren de vragen, gedachten en twijfels die Philip heeft hem langs gesprekken met zijn klanten.

Haar en hem

Serie verhalen
‘Haar & Hem: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest’ is de derde in een serie verhalen die kapper en maker Mr Winter (Ivan Winter, 1981) naar het theater brengt. Deze Rotterdamse (theater)maker en kapper heeft zijn thuisbasis in WORM. Waar zijn eerste verhaal nog vooral een hoorspel over de liefde was - dat hij eenmalig speelde in WORM en thema’s als depressie besprak, was de volgende in de serie er een waarmee hij het land doortrok en die ook verhaalde over mentale klachten, verpakt in een modern liefdesverhaal.

Hiermee speelde hij onder andere in Tivolivredenburg, Bijlmer Parktheater en Islemunda Theater, en stonden voorstellingen in HNT/Zaal 3 en Theater De Fransche School op de agenda - voor covid-19 daar helaas een streep door had gezet. Nu is hij terug. Zijn nieuwste voorstelling ging in september in première in Theater Zuidplein, met rollen voor o.a. Roziena Salihu (Fufu met Appelmoes) en Ivan Words (TORI). Dit voorjaar gaat Haar & Hem op tour. Regie: Ivan Winter Dramaturgie: Yahmani Blackman


Over Ivan Winter
Ivan Winter is één van de meest oorspronkelijke kunstenaars in Rotterdam. Hij lijkt zich niet te bekommeren om verwachtingen, codes en tradities van formele podiumkunst. In plaats daarvan maakt hij, net als een DJ, een mix van alledaagse ingrediënten – zijn kapperszaak, vriendschappen, geluiden die hij in zijn omgeving oppikt, zijn dromen, zijn geheugen en zijn fantasie – en vertaalt dit naar een geheel eigen ‘theater’-beleving. Ook hierin is hij een DJ: hoorspel, performance, storytelling, theater, sprookjespark, film, nachtclub, spoken word, al deze elementen verwerkt hij in een oorspronkelijke en overweldigende ervaring.

Credits
Regie, concept en tekst:
Ivan Winter Dramaturgie: Yahmani Blackman Spel: Ivan Words, Chery Salinas, Tyler Koudijzer, Roziena Salihu, Kems Kriol, Joshua Sabajo Vormgeving en scenografie: Donn Stone Sounddesign: Ruud Vincents & Rado Sorak Tourneeplanning en publiciteit: Eighty5ive Theaterconcept: Haar & Hem Productie ism WORM Rotterdam Documentaire: Isaura Sanwirjatmo Fotografie: Seb Koudijzer & Jarmal Martis Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant