text

Hitting True North

Kalpanarts

Hitting True North


De wereld is constant in verandering. Steeds interactiever, steeds sneller, steeds complexer.

Of je nu een vluchteling bent die een plek moet vinden in een totale nieuwe cultuur; een expat die constant van land wisselt en steeds nieuwe vriendschappen en verbintenissen moet aangaan; of je leven beïnvloed wordt door een ziekte van een geliefde: deze situaties dwingen mensen om de route naar hun eigen kracht te vinden.

Met Live Muziek

In Hitting True North gaan vier dansers, violist Oene van Geel en een accordeonist Oleg Fateev op zoek naar hun innerlijke kompas om gemakkelijker te switchen in veranderende situaties, culturen en contexten.

Unieke danstaal

Kalpanarts is het enige dansgezelschap dat werk maakt vanuit de vele bronnen die de Indiase cultuur rijk is. Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman vormt Indiase, hedendaagse en urban dans samen tot een unieke danstaal. Complexe ritmes, voetenwerk, krachtige gezichtsexpressie en livemuziek vormen haar signatuur.

 

Over Lars de Vos

Lars, geboren op 24 november 1994, danst al sinds hij kan lopen. Hij deed vanaf zijn 6e wedstrijden Latin American en werd kampioen van Nederland in de jeugdcategorie. Hij heeft de vooropleiding bij Lucia Marthas gedaan en is inmiddels afgestudeerd aan de HBO opleiding uitvoerend dans bij Codarts in Rotterdam. Lars heeft veel podium- en TV-ervaring en hij was te zien in Musicals in Ahoy, Kinderen voor Kinderen, Junior Songfestival & X-Factor. Daarnaast danst hij in en choreografeert hij clips van o.a Monsif en Ralf Mackenbach. Bovendien doen hij regelmatig mee met Hiphop battles en wedstrijden. Hij werd met zijn team meerdere malen Nederlands, Europees- en Wereldkampioen Hiphop Team Battle.

Credits:

Concept & choreografie: Kalpana Raghuraman,
Zakelijke leiding & artistieke assistentie: Gysèle ter Berg,
Dans: Lars de Vos, Indu Panday, Gino Taytelbaum, Goda Zukauskaité,
Live muziek en compositie: Oene Van Geel en Oleg Fateev,
Kostuumontwerp: Aziz Bekkaoui.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant