text

Hoge Ogen

“Veel verhalen die onderdeel zijn van de rijkdom van onze stad hebben geen podium. Ze zijn er wel, maar we zien ze niet.”


Het Bijlmer Parktheater is een plek waar verhalen verteld, gemaakt en geboren worden. Daar zijn we trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuwe geluiden zodat verschillende achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Om (nieuwe) verhalen te blijven creëren werken wij met startende bi-culturele makers aan nieuw repertoire en representatie in het kunstenveld. Welkom bij Hoge Ogen: het traject voor de nieuwste makers.

 


Bijlmer Parktheater presenteert Hoge Ogen, de nieuwste makers
op 15 en 16 juli.

Dahiana Candelo, Rohiet Tjon Poen Gie en Sarah Huygens Jawla zijn onderdeel van het traject voor de nieuwste makers. Twee dagen lang nemen ze het podium over om hun talent, passie en voorstelling te delen met het publiek.

Hoge Ogen Programma

Per dag kun je twee voorstellingen bekijken. 

Hoge Ogen | Donderdag 15 juli | 19.00 uur

  • Reflejo | Dahiana Candelo 
  • Pauze: 20.00 - 20.30 uur
  • Between Us | Sarah Huygens Jawla

Koop tickets voor Hoge Ogen 15 juli


Hoge Ogen | Vrijdag 16 juli | 19.00 uur

  • Reflejo | Dahiana Candelo 
  • Pauze | 20.00 - 20.30 uur
  • Double Bill: Between Us & We Shall Return | Sarah Huygens Jawla & Rohiet Tjon Poen Gie

Koop tickets voor Hoge Ogen 16 juli


 

Hoge Ogen

Samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden ga je bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker. Wie ben je? Wat beweegt je? Welk verhaal wil je vertellen en hoe kan je jouw culturele achtergrond verwerken in een voorstelling? Er is alle ruimte om te experimenteren, onderzoeken, vallen en opstaan.

Het eerste half jaar werk je toe naar een korte preview van je werk en geef je een inkijkje in jouw maakproces. Daarna gaan we terug naar de tekentafel en evalueren we het werk tot nu toe en stippelen we de route uit naar de volledige voorstelling. We sluiten het traject af met het Hoge Ogen Festival, waar je jouw voorstelling aan het publiek laat zien.

We bieden repetitieruimte, coaching, financiële ondersteuning en het belangrijkste: een podium. Zo organiseren we elk jaar samen met Frascati, Tolhuistuin, Meervaart en Podium Mozaïek het Town Tales festival, een driedaags theaterfestival waar de Hoge Ogen voorstellingen ook gespeeld worden.

Wil jij Hoge Ogen gooien?

Onze makers hebben vaak al jarenlange ervaring als uitvoerend professional en zetten met Hoge Ogen de stap naar het makerschap. Of je nou een vakopleiding hebt afgerond of een autodidact bent: we staan open voor jouw verhaal. 

Elk jaar nodigen wij een selectie uit om hun voorstel te pitchen. Omdat het dit jaar allemaal nét even anders gaat vanwege Covid-19, beginnen we na de zomer van 2021 met onze nieuwe lichting makers.

Ben jij de nieuwste maker van het Bijlmer Parktheater en wil je Hoge Ogen gooien? Laat het ons weten, dan kijken we in een oriënterend gesprek of je in aanmerking komt en een plan kan indienen. In dit gesprek kijken we naar je motivatie, originaliteit en je potentie als maker. Aanmelden kan via hogeogen@bijlmerparktheater.nl

We zijn nu al benieuwd naar je verhaal!

 

Onze Makers

Talent

talent

Bijlmer Parktheater brengt mensen samen die gelijkgestemd zijn, mensen met dezelfde passie voor kunst zoals jij. Je wilt jouw verhaal vertellen vanuit jouw eigen roots en culturele achtergrond. En dat is juist waarin onze kracht en expertise ligt. Wij helpen jou bij deze ontdekkingsreis naar wie jij als mens en als maker bent en wilt zijn. Wij dagen je uit, inspireren en stimuleren je om samen te werken met andere makers en talenten. Bijlmer Parktheater begeleidt jou hierbij door middel van educatie, informatie en podiumervaring. Bekijk ons uitgebreide aanbod van workshops, masterclasses, leertrajecten en podia die jou wegwijs maken binnen de kunstsector.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.