text

Ik zie, ik zie mijn spiegelbeeld | Alstublieft, Zawadi

Met makers Cheyenne "Toney" Herdigein & Guillano Herdigein en Daniëlle Zawadi

Ik zie, ik zie mijn spiegelbeeld |
Alstublieft, Zawadi


Hoge ogen is ons nieuwe makers-traject waarbij de nieuwste makers hun eigen voorstelling ontwikkelen, samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden binnen de theatersector. Deze week nemen onze nieuwste makers het podium over om hun voorstelling te presenteren.

Programma

20.00 uur, Ik Zie, Ik Zie Mijn Spiegelbeeld (50 min) Theaterzaal

20.50 uur, pauze

21.15 uur, Alstublieft, Zawadi (55 min) Theaterzaal

 

Ik zie, ik zie mijn spiegelbeeld

20.00 uur, 50 minuten

Theaterzaal

Met trots stellen wij onze nieuwste makers voor: Cheyenne "Toney" Herdigein en Guillano Herdigein. Achter de schermen hebben deze nieuwste makers al veel geleerd en gerepeteerd, we kijken uit naar hun presentaties! 

Guillano en Cheyenne brengen muziek samen met theater in hun voorstelling Ik zie, ik zie, mijn spiegelbeeld. De beproevingen en ervaringen in het leven van een broer en zus; wat voor invloed heeft dit op elkaar en hen als individu?

Ik zie, ik zie mijn spiegelbeeld

 

Alstublieft, Zawadi

21.15 uur, 55 minuten

Theaterzaal

Alstublieft, Zawadi is een one woman theatervoorstelling. In deze voorstelling onderzoekt Daniëlle Zawadi haar wankelmoedige verhouding tot het sluiten van vriendschap - wat soms aanvoelt als een sollicitatie. Wat als natuurlijk contact niet ontstaat of een gevoelsmatige click uitblijft? En wat als je uitnodigingen voor vriendschappen blijft versturen maar geen uitnodigingen ontvangt? Dan bestaan er gelukkig nog rotsvaste natuurkundige theorieën van onzichtbare codes om te verklaren wat er aan de hand is.

Daniëlle Zawadi deelt in deze muzikale spoken word voorstelling verhalen die in feite gaan over haar Oost-Congolese roots. Over wat het betekent om iemand te zijn van de tweede generatie - daar geboren en in Nederland opgegroeid. Zawadi betekent in het Swahili, cadeau. Alstublieft, Zawadi is een veelzijdig gelaagd pijnlijke tragi- komisch cadeau van Daniëlle Zawadi aan u. Dus bij deze aan u allen: Alstublieft, Zawadi.

Over de maker

Met een stem die omschreven wordt als aangrijpend en confronterend heeft Daniëlle een naam voor haarzelf gemaakt op verschillende woordpodiums in Den Haag en Rotterdam. Haar performances gaan veelal over hoe het is om als iemand van de 'tweede generatie' in Nederland op te groeien, aangezien ze zelf in De Democratische Republiek van Congo is geboren. Daniëlle won de Unwanted Words BIPOC voice van 2020 en in 2019 werd ze genomineerd een spreker te zijn voor TedxWoman Amsterdam

Boven alles is Daniëlle een proza schrijver. Op haar dertiende publiceerde ze haar eerste roman, Zoiets noemen we Ruzie. Nu heeft ze werken gepubliceerd op de Optimist, Wintertuin's Notulen van het Onzichtbare en Hard//Hoofd. Sinds dit jaar is ze collumnist bij Awatar en maakt ze onderdeel uit van de Slow Writing Lab van 2021-2022. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform te creëren: Het Zwarte Schaap, met als doel bij te dragen aan de woordkunst in Den Haag. In 2020 won het initiatief de publieksprijs van de Haagse C.

Danielle Zawadi

Fotograaf: Obed Akihary

 


Stadspas groene stip

Stadspasprijs: €2,- (in plaats van normale prijs) geldig t/m 31 december 2022. Kaartverkoop: alleen aan de kassa.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant