text

Kawina in Concert

Theaterconcert met Clifton Braam

Kawina in Concert


‘Kawina in Concert’ is een uniek theaterconcert waarin het Surinaams cultureel erfgoed wordt (her)beleefd en gekoesterd.

In de jaren ‘90 genoot Kawina vooral door de groepen Sukru Sani en Ai Sa Si een ongekende populariteit tot ver buiten de grenzen van Suriname. De aanstekelijke Afro-Surinaamse volksmuziek nodigt uit om te dansen en mee te zingen. Tijdens het theaterconcert ‘Kawina in Concert’ delen belangrijke vertegenwoordigers van deze muziekstroming samen het podium.

Begeleid door een 16-koppige liveband en gepresenteerd door de welbekende comedian Clifton Braam doen ze dit Surinaams cultureel erfgoed opnieuw opleven. Het maakt een concert dat zowel oude als jonge harten doet juichen!

Kawina

De kawina muziek is de typisch Afro Surinaamse volksmuziek. De diverse drums zoals de skratjie, de timbal,de hari en de koti zijn de toonaangevende percussie instrumenten die samen met de kwa bangi, de sek`seki en een sterk zangkoor de kawina een krachtig en harmonieus geheel geven. De zang is voornamelijk in een roep-en-antwoordpatroon.

kawina in concert

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 13 apr 2023 20:00

  • Kawina in Concert

    Twenty8 Productions

Dit vind je misschien ook interessant