text

Kormantse

Historische muzikale dansvoorstelling | Untold & Black Harmony

Kormantse


 

In aanloop naar Keti Koti, het herdenkingsjaar 150 jaar slavernijverleden, presenteert Untold & Black Harmony de voorstelling Kormantse. Kormantse is een historische voorstelling waarbij de Kromanti (Kumanti) mensen en hun spiritualiteit, erfgoed en cultuur centraal staan.

De voorstelling begint in het Kormantse gebied in het huidige Ghana. Tijdens de trans-Atlantische slavernij ging men hier in verzet met onder andere strategie en spirituele kracht vanuit dit gebied. Vandaag de dag kennen we binnen de Afro-Surinaamse Winti de entiteit Kromanti. Waar komt deze entiteit vandaan en hoe is het tijdens het verzet in het Caribisch gebied ingezet?

Ook zul je tijdens Kormantse erachter komen wat we weten over de Kromanti winti. De kennis die in de voorstelling word gedeeld is verzameld door Blaka Online, Otmar Watson, Orlando Ceder en Desta Deekman. Ook zijn Nana Efua (beter bekend als Marian Markelo) en Tata Dompo Julien Zaalman geraadpleegd om hun kennis te delen ten behoeve van deze voorstelling.

 

Kormantse Keti Koti Bijlmer Parktheater

 

Kormantse Keti Koti Bijlmer Parktheater

 

 

Credits

Artistiek leider Otmar Watson
Choreograaf Desta Deekman
Muzikaal arrangeur Orlando Ceder
Coproductie Untold & Black Harmony

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 2 jul 2023 15:00

  • Kormantse

    Theater voor Keti Koti - Herdenkingsjaar 150 jaar Slavernijverleden

    Uitverkocht

Dit vind je misschien ook interessant