text

Kraai

Theatraal concert van Joris Buizer

Kraai


Een theatraal concert over de zoektocht naar identiteit door middel van hiphop, afgewisseld met kwetsbare poëzie.

Jezelf recht in de ogen aankijken.
Verdwalen en dan daar blijven.
Overspoelt door wat je ziet.
Ontmoet je dan misschien?

Kraai is een voorstelling waarin concert en theater elkaar ontmoeten. Hardheid en kwetsbaarheid wisselen elkaar af, begeleidt door live-muziek. Via hiphop gaan vier jonge mannen op zoek naar contact met zichzelf en elkaar. In een intieme ruimte ga je mee in de belevingswereld van Rafael, Saul,Thomas en Timsie. Met het hart op de tong zullen ze jou en elkaar dichtbij laten komen en wegduwen. Ontmoet ons.  

Spel: Saul Bargai, Thomas Lotgering, Timsie Blyer en Rafael van der Ziel Regie: Joris Buizer Regieassistentie: Thomas Lotgering Begeleiding: RIGHTABOUTNOW INC: Ritzah Statia, Kaja van Bruggen Licht: Daan Klijn Stemcoaching: Nabil Benkers Publiciteit: Emily Perez 
                   

kraai
foto’s: Elzo Bonam

Over de maker

Mijn naam is Joris Buizer, ik ben een 23 jaar jonge maker met een frisse blik. Ik ben opgegroeid in een wijk in Utrecht en van jongs af aan gefascineerd door de hiphop scene. Ik laat me in mijn artistieke visie graag inspireren door principes uit de hiphop in bijvoorbeeld beelddramaturgie en stijlkeuzes.
Ik werk graag op een collectieve manier met mijn spelers. Ik bepaal de koers maar mijn spelers zijn mede creator van het materiaal. Dit doen ze het liefst vanuit hun eigen interesses en ideeën. Ik vind het belangrijk dat de speler die op het podium staat geen rol speelt. De ander is een verteller met diens eigen kracht. Verder maak ik graag vanuit een intrinsiek vuur en dus persoonlijke thema´s. Innerlijke struggle en de groei in het vinden van mijn identiteit zijn terugkomende onderwerpen in mijn makerschap. 

Over RIGHTABOUTNOW INC.

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door MARJORIE BOSTON en MAARTEN VAN HINTE, brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Ze coacht en cureert opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater. Als ‘Centre fort the urban arts’ in Amsterdam gelooft zij in DIVERSITEIT als de krachtigste bron van culturele vernieuwing, sociale ontwikkeling en artistieke innovatie is. RIGHTABOUTNOWINC.COM 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 13 apr 2023 20:00

Dit vind je misschien ook interessant