text

Lunch met Stem op een vrouw

Festival Zus en Zo

Lunch met Stem op een vrouw


Interactieve Politiek Lunch
Heb je altijd al een kopje thee of koffie willen drinken met een politica? Kom dan naar de Stem op een Vrouw lunch om kennis te maken met politici die werkzaam zijn in Amsterdam en alles kunnen vertellen over hun persoonlijke ervaringen met politiek en wat de dagelijkse taken zijn binnen hun functie. Benieuwd naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Of heb je zelf politieke ambities? Dan is dit je kans om al je vragen te stellen en inspiratie op te doen in de verhalen van deze krachtige vrouwen.

Zus en Zo
(Foto: Annelies Verhelst)

 

Zus en Zo viert Internationale Vrouwendag op vrijdag 13 maart in het Bijlmer Parktheater, met een festival vol inspirerende mensen, literatuur, verhalen, poëzie en muziek.

Het festival presenteert een wervelend podiumprogramma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren. Met Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Clarice Gargard, Gloria Wekker, Olave Nduwanje, Pelumi Adejumo en vele anderen. De presentatie is in handen van Yahmani Blackman.

Zus en Zo start om 12:30 uur met een lunchlezing over vrouwen in de politiek verzorgd door Stem op een vrouw, gevolgd door twee workshops gegeven door Gloria Wekker en Damn Honey, een hapje eten bij foodstands en een voorprogramma met Art Harder en 22 X Loud in de foyer. Het avondprogramma begint om 19:30 uur.

Zusterschap
Zus en Zo is een nieuw literair festival dat een podium biedt aan het thema ‘Zusterschap’. Hiermee wil het festival de nadruk leggen op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.

Zus en Zo is een initiatief van dichter en spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie.
 

Programma:

  • 12:30 – 14:00 lunchlezing Stem op een vrouw
  • 14:30 – 16:00 workshop door Gloria Wekker
  • 16:30 – 18:00 workshop door Damn Honey
  • 17:00 – 18:00 voorprogramma door Art Harder
  • 18:00 – 19:30 eten, met muziek van band 22 X Loud en dj Shug
  • 19:30 – 22:15 theater programma, met o.a. Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Clarice Gargard, Gloria Wekker, Olave Nduwanje, Pelumi Adejumo, Clarice Gargard en Yahmani Blackman
     

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant