text

Dahiana Candelo

Een van onze nieuwe makers dit jaar is Dahiana Candelo. Na haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht (2020) trad Dahiana bij ons toe om zich als maker en schrijfster te ontwikkelen.

 

 


Reflejo (2021)

Actrice en schrijfster Dahiana Candelo gaat in haar one-womanshow REFLEJO op zoek naar de betekenis van identiteit.

Aan de hand van dagboekfragmenten en schilderijen van de zelfbewuste kunstenares Frida Kahlo legt Dahiana verbanden met haar eigen leven. “Als meisje noemde ik het Westen ook Gringolandia”. Dahiana speelt scenes als Kahlo, vervlochten met passages uit haar eigen leven. Daarin schakelt ze met temperament en humor tussen jongere versies van haarzelf en de andere personages die haar verhaal vertellen.

Dahiana: “Identiteit wordt vaak gezien als iets dat af is. De talloze transformaties die ik ben ondergaan, de vele manieren waarop ik mezelf heb uitgevonden, suggereren dat identiteit een proces is dat nooit ophoudt. De labels die wij aan verschillende identiteiten plakken zijn naar mijn mening niet veel meer dan een (tijdelijke) versie en constructie van eigenheid.“
 
De kersverse afgestudeerde van de Toneelacademie Maastricht zet met deze voorstellingen haar eerste stappen als maker en schrijver. Onder begeleiding van gitarist Francisco Chaves schetst Dahiana een zoektocht van Latijns Amerika naar het Westen en terug.

 

Dahiana Candelo

Onze Makers

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.