Martin Luther King

De Krakeling, Urban Myth, Stip Theaterproducties

Martin Luther King


Hoe ver ga jij voor je dromen? In deze muzikale familievoorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent.

Martin Luther King

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Quote:

‘In onze voorstellingen vertellen we het verhaal van mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Mensen die, ook al lijkt het bij aanvang een verloren strijd, toch vechten voor een betere wereld’. - Jörgen Tjon a Fong, artistiek leider & regisseur van 'Martin Luther King'

 

Credits
Discipline: Theater
Regie: Jörgen Tjong A Fong
Tekst: Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Spel: José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
Compositie: Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
Campagnebeeld: Kochxbox
Fotografie: Megan Alter Photography

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.