text

Melomaniac

Crossover van livemuziek en breakdance

Melomaniac


Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Een unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen.

Jolanda Spoel over Melomaniac

Wist je dat deze voorstelling gemaakt is door onze 'makende' directeur Jolanda Spoel?

“Zeven jaar geleden vroeg het orkest mij of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Ze vonden elkaar doordat ze oneindig veel respect hadden voor elkaars talent en vakmanschap. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook echt een feestje om met deze club een voorstelling te mogen maken. Enfin, het mag duidelijk zijn, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat. Vandaar dat we nu behalve Rotterdam ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern”.
 

Credits: Guido Bosua

 

Fotografie: Guido Bosua


Credits

Concept, regie: Jolanda Spoel
Dans, spel: Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Ruben Chi
Muziek: Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk).
Arrangeurs: Jeroen Geevers, Steven Verhelst
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Lichtontwerp: Jeroen Melsen
Artistiek advies: Martin Baai, Laura de Jong
Coproductie: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans
In samenwerking met: Bijlmer Parktheater
Fotografie: Guido Bosua

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 20 apr 2023 20:00

  • Melomaniac

    Rpho meets Maas

vr 21 apr 2023 20:00

  • Melomaniac

    Rpho meets Maas

Dit vind je misschien ook interessant