text

Nieuwe Makers

“Veel verhalen die onderdeel zijn van de rijkdom van onze stad hebben geen podium. Ze zijn er wel, maar we zien ze niet.”


In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling. Nieuwe verhalen met nieuwe perspectieven die de diversiteit van Amsterdam weerspiegelen. Wij bieden startende, bi-culturele theatermakers een veilige plek om zich te ontplooien en zich te ontwikkelen. Onder begeleiding van professionals uit verschillende vakgebieden werk je aan een eigen voorstelling waarbij je alle ruimte krijgt om te onderzoeken en te creëren en jouw culturele bagage te integreren in je artistieke zoektocht. Wij bieden repetitieruimte, coaching, financiële ondersteuning en een podium.

Nieuwe Makers on stage

Het eerste half jaar van het Nieuwe makers-traject bieden wij ruimte om te experimenteren en de eigen identiteit als maker te ontdekken. We werken toe naar een korte preview tijdens Nieuwe Makers on stage  in het voorjaar en na een evaluatie van het eerste half jaar werken we door naar een volledige voorstelling. Vlak voor de winter sluiten we het intensieve maaktraject af met een tweede Nieuwe Makers on stage dat altijd goed bezocht wordt door liefhebbers en andere theatermakers.

Ben jij die nieuwe maker?

We zijn op zoek naar makers met een kunstvakopleiding of autodidacten. Dat kan dus iemand zijn die al jarenlange podiumervaring heeft als professionele danser of acteur/ actrice. Of iemand die beginnende ervaring heeft in het maken (richtlijn is max 3 jaar). je maakt als het ware nu de omslag naar het makerschap. Wij nodigen ieder jaar een aantal makers uit voor ons jaarlijks pitch moment. Vanwege covid-19 hebben we echter dit jaar besloten om af te wijken van de reguliere gang van zaken. Na de zomer van 2021 beginnen we met een nieuwe lichting makers.

Ben jij de nieuwe maker van het Bijlmer Parktheater en wil je deelnemen aan ons Nieuwe Makers traject? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek en kijk of je in aanmerking komt voor het indienen van een plan. Dat kan via talent@bijlmerparktheater.nl.

Deadline voor het indienen van een plan voor Nieuwe Makers 2021 is 1 mei 2021.

Wij kijken uit naar je mooie voorstel!

Onze Makers

Talent

talent

Bijlmer Parktheater brengt mensen samen die gelijkgestemd zijn, mensen met dezelfde passie voor kunst zoals jij. Je wilt jouw verhaal vertellen vanuit jouw eigen roots en culturele achtergrond. En dat is juist waarin onze kracht en expertise ligt. Wij helpen jou bij deze ontdekkingsreis naar wie jij als mens en als maker bent en wilt zijn. Wij dagen je uit, inspireren en stimuleren je om samen te werken met andere makers en talenten. Bijlmer Parktheater begeleidt jou hierbij door middel van educatie, informatie en podiumervaring. Bekijk ons uitgebreide aanbod van workshops, masterclasses, leertrajecten en podia die jou wegwijs maken binnen de kunstsector.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.