text

Nieuwe Makers Weekend

Jomecia, Wensley Piqué, Sarah Huygens-Jawla, Christian Guerematchi en Guillermo Blinker

Nieuwe Makers Weekend


Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het podium voor de nieuwe makers. Een weekend lang vernieuwend, beeldend en grensverleggend theater van onze Nieuwe Makers en  gastmakers. De Nieuwe Makers van dit jaar zijn Jomecia Oosterwolde en Wensley Piqué. Op dit moment zijn zij bezig met het creëren van een voorstelling, waarvan je deze zondag een preview kunt zien.

Programma zondag 23 juni:

15.00 uur: Jomecia & Wensley Piqué - Studio 1 (Max. 75 bezoekers!)
16.00 uur: Sarah Huygens-Jawla, Christian Guerematchi en Guillermo Blinker met nagesprek

Let op: Kom op tijd om een plekje bij de preview van Jomecia & Wensley Piqué te garanderen! Bij de kassa krijgen maximaal 75 bezoekers toegangskaarten voor deze preview in studio 1.  

 

Nieuwe Maker Jomecia 

Jomecia is geboren in Rotterdam. Op haar tiende begon ze haar studie aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, haalde vervolgens haar HBO diploma Performing Arts. Ze danste al in haar afstudeer jaar in de internationale theaterproductie BLAZE. Ze ging op tournee met o.a Armin van Buuren, Lionell Richie, Diana Ross en Eva Simons en danste in tv shows als X-factor, Idols en The Voice. Daarnaast is te zien in commercials voor merken als NIKE, O’neil en Reebok. Nu verkent Jomecia haar liefde voor theater. 

(Video: Jeltje van Nuland)

 

De voorstelling Awanaisa

In de voorstelling Awanaisa neemt Jomecia je mee op een reis naar realisatie, bewustwording en empowerment. Awanaisa is een ode aan de vrouw en Jomaicia brengt een boodschap over met grote impact.
 

Awanasia

Nieuwe Maker Wensley Piqué 

In 2003 begon Wensley Piqué als speler bij theatergroep DOX waar hij 11 jaar tot de vaste spelerskern hoorde. In 2017 studeerde hij af als theatermaker en docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Wensley speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname en was te zien op festivals als Oerol, de Parade en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, Stichting Verhalenfabriek Freak du Chique, Theaterschool ON STAGE - Suriname, Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, Het Filiaal, De Bonte Hond, Generale Oost en Studio 100.

Wensley Pique
Foto's: Les Adu


Engel des Doods

In een enerverend poppenspel vertelt Wensley het verhaal van een oude vrouw die vereenzaamt in haar slaapkamer. Voor ze gaat wil ze nog één keer haar enige zoon zien. Een duet tussen een oude vrouw de Engel des Doods. Zijn stijl is fysiek, rauw, humoristisch en energiek.

(Video: Jeltje van Nuland)

 

Gastmaker Sarah Huygens-Jawla met Who is She

Hoe hoort een vrouw te zijn en wie wilt zij zelf zijn? 'Who is she' is een voorstelling over existentialisme en moderne seksualiteit van de vrouw in de 21ste eeuw.

Choreografie: Sarah Huygens-Jawla
Muziek: Joram Kroon
Dans: Jara Postma, Risa Yokoyama, Angela Galmanni, Ying Matthijse en Claudia Lantini

 

Who is She

 

Gastmaker Christian Guerematchi en Guillermo Blinker met White Noise

Het duet White Noise is een cross-over tussen dans en spoken word, waarin het “zwarte” lichaam én de "zwarte" stem centraal staan. Zelfliefde of zelfhaat, onze identiteit is een kwetsbaar gegeven. Vooral als we leven in een klimaat van segregatie en polarisatie. Christian Guerematchi en Guillermo Blinker (OTION) gaan een dialoog aan en onderzoeken hoe dominante normen en waarden van een cultuur het eigen geluid van een individu beïnvloeden.

Concept, choreografie en dans: Christian Guerematchi
Dans, spoken word: Guillermo Blinker (OTION)
Design en kostuums: Jonathan Kok Wai Ho
Dramaturgie: Moos van den Broek
Photo: Dorien Grötzinger, Jean van Lingen, Ramon Rol
Mede mogelijk gemaakt door: AFK (Stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst)

 

White Noise

Foto Jean van Lingen

Met nagesprek

Na de voorstellingen praten we na met de makers over hun werk en hun weg als makers.

 

Over het Nieuwe Makers Traject

Het Bijlmer Parktheater is in 2017 gestart met het Nieuwe Makers Traject. Een traject waarin opkomende theatermakers onder begeleiding van een professioneel team werken aan verassende voorstellingen. Die nieuwe generatie biculturele theatermakers verdiept de artistieke mogelijkheden, verlegt grenzen en brengt voorstellingen met onverwachte invalshoeken. Het Bijlmer Parktheater organiseert twee keer per jaar het Nieuwe Makers weekend waarin onze Nieuwe Makers en gastmakers hun werk laten zien. 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant