Nieuwe Makers Weekend

Granma van Wensley Piqué

Nieuwe Makers Weekend


Vrijdag 15 en zaterdag 16 november is het podium voor de nieuwe makers. Een weekend lang vernieuwend, beeldend en grensverleggend theater van onze Nieuwe Makers en gastmakers. De Nieuwe Makers van dit jaar zijn Wensley Piqué en Jomecia Oosterwolde.

Nieuwe Maker Wensley Piqué

In 2003 begon Wensley Piqué als speler bij theatergroep DOX waar hij 11 jaar tot de vaste spelerskern hoorde. In 2017 studeerde hij af als theatermaker en docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Wensley speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname en was te zien op festivals als Oerol, de Parade en Theaterfestival Boulevard. Wensley Piqué studeerde in 2017 af als theatermaker en docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was te zien op festivals als Oerol en de Parade. Zijn stijl is fysiek, rauw, humoristisch en energiek.

Granma

In een enerverend poppenspel vertelt Wensley het verhaal van een oude vrouw (granma) die vereenzaamt in haar slaapkamer. Voor ze gaat wil ze nog één keer haar enige zoon zien.

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats onder leiding theatermaker en acteur Dionne Verwey.

Wensley Pique

Scènefoto: Fotograaf Les Adu

Over het Nieuwe Makers Traject

Het Bijlmer Parktheater is in 2017 gestart met het Nieuwe Makers Traject. Een traject waarin opkomende theatermakers onder begeleiding van een professioneel team werken aan verassende voorstellingen. Het Bijlmer Parktheater organiseert twee keer per jaar het Nieuwe Makers weekend waarin onze Nieuwe Makers en gastmakers hun werk laten zien.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 15 nov 2019 20:00

  • Nieuwe Makers Weekend

    Theaterzaal