text

FATU

Jeffrey Spalburg met Jandino, Yunus Aktas, Quincy Menso en ...

FATU


FATU is hét stand up comedy programma van het Bijlmer Parktheater. Al twaalf jaar lang ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg drie collega-comedians. Eén podium, vier comedians die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. DJ Phantom zorgt voor lekkere beats.

FATU LINE UP

JANDINO

Jandino voor Fatu

Alweer 12 jaar geleden voor het eerst te zien bij FATU, en nu alweer voor de 10e keer! Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af. Jandino is geboren op Curaçao en woont samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen ze terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO diploma en gaat hij in de bouw werken. Hij doet allerlei klusjes; van schilderen tot elektriciteit. In 2002 komt hij terecht bij Young Stage, een Rotterdams theatergezelschap dat voorstellingen speelt door heel het land. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma: Antilliaanse pot. Dit is direct een succes. In 2007 vindt Jandino in Toomler een nieuwe plaats om zijn verhalen te vertellen. Later vormt hij met Comedytrain-collega's Roue Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe 'Carribean Combo' en gaan ze het theater in met elk jaar een nieuwe show in 2010, 2011 en 2012 en maken ze in 2018 een comeback. Zijn tv-debuut maakt hij in het programma van Jorgen Raymann. In 2011 krijgt hij zijn eigen programma De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast bij RTL te zien als panellid bij Wie ben ik, als presentator bij Alles mag op vrijdag en als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance met kijkcijfers van gemiddeld 2 miljoen. In 2015 tourt hij door het land met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe dan Ook, gevolgd door zijn onemanshow Keihard in 2017. Begin 2018 is Caribbean Combo terug van weggeweest en tourt Jandino met de mannen door het land. Vanaf september 2018 is Jandino te zien in de klucht Judeska in de tbs-kliniek.

 

YUNUS AKTAS

Yunus Aktas

Deze jonge veelbelovende comedian is voor het eerst te zien bij FATU. In 2016 kwam Yunus Toomler binnenwandelen met het idee om eens dat hele stand-up comedy te gaan proberen waar hij zo veel over gehoord had. Hij viel meteen op door zijn bijzondere kijk op de wereld, die hij koppelt aan een gortdroge stijl. Het publiek was binnen de kortste keren om en ook Comedytrain viel als een blok voor de charmante Yunus: begin 2017 mocht hij auditie doen, begin 2018 werd hij aangenomen als lid. Sindsdien is hij meerdere keren per week in Toomler te zien, met grappige observaties en anekdotes waarin hij het absurde in het alledaagse naar boven weet te halen.

 

QUINCY MENSO

Quincy Menso

Quincy Menso Alias D.L.E. (De Lokale Entertainer) Deze Ras Amsterdammer is 29 jaar oud en opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Quincy heeft al aardig wat sporen nagelaten in  de entertainment scene. Zo had hij zijn eigen Webserie "Echte gangsters in zuidoost" en nu de razend populaire webserie "Effe checken" met Lucinda Sedoc. Quincy heeft met zijn stand up comedy shows ondere andere gestaan in theaters zoals "de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, Bijlmer Parktheater, de Meervaart, de Doelen en het Thalia theater in Suriname. Zelfs op Curacao  heeft Quincy zijn talenten laten zien. Naast comedy, zang en theater houdt hij zich ook bezig met  het vloggen van zijn kijk op de maatschappij. Zo kunt u hem onder andere  ook wel kennen van zijn filmpje over Mark Rutte en zijn oorlog. Quincy Menso komt uit de stand-up comedy class van Talent Lab!

! MYSTERY GUEST !

De Mystery Guest voor deze editie is een oude bekende van FATU die in zijn drukke schema ons komt verblijden met zijn komst!

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant