text

Onze nieuwe penningmeester. Even voorstellen…

Younes El Gartit is onze nieuwe penningmeester. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte. We heten Younes van harte welkom! Om hem wat beter te leren kennen hebben we hem kort geïnterviewd


Kun je kort iets vertellen over jezelf?

Ik ben Younes, 36 en kom uit Amsterdam. Na een aantal jaar als consultant te hebben gewerkt , ben ik sinds 2011 toezichthouder op verzekeraars bij De Nederlandsche Bank. In mijn werk zie ik er o.a. op toe dat de verzekeraars financieel gezond zijn en dat er sprake is van een beheerste bedrijfsvoering.

De stap naar DNB was achteraf gezien best logisch omdat ik me altijd al meer heb aangetrokken tot het maatschappelijke. Van huis uit heb ik ook het echt het omkijken naar de ander meegekregen.

 

Wat is je connectie met het Bijlmer Parktheater?

Ik heb zelf een aantal keren het Bijlmer Parktheater bezocht en ben echt onder de indruk van het aanbod en de uitstraling van het theater.  Maar bovenal voel ik me ontzettend verbonden met de missie van het theater en heeft de Bijlmer voor mij een speciale plek omdat ik hier jarenlang heb gevoetbald en hier nog steeds veel vrienden heb wonen.

 

Je bent toegetreden tot het bestuur als penningmeester. Waarom koos je voor de functie penningmeester? Zijn er bepaalde onderwerpen waar je je  mee bezig wilt houden?

Ik vervul al meerdere rollen als penningmeester. Dat ligt mij goed. En natuurlijk word ik als penningmeester enthousiast van cijfers en een organisatie die financieel gezond, daar draag ik graag aan bij. Maar waar ik echt energie van krijg is om een positieve impact te hebben op de levens van anderen. Dat is waar het ik uiteindelijk voor doe.

Ik ga daarom ook graag de uitdaging aan om samen met het bestuur, de directie en alle collega’s de mooie organisatie die het Bijlmerpark theater is, nog een stukje mooier te maken en te werken aan de uitvoering van de missie.

 

Speelt theater een specifieke rol in je leven?

Ik ga zelf graag naar het theater en heb in mijn directe omgeving ook verschillende theatermakers. De mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren aan het toegankelijker maken van het theater - en in bredere zin cultuur – word ik enorm enthousiast van. Een bijdrage aan het Bijlmerpark theater staat voor mij dan ook voor meer dan een bijdrage aan de podiumkunst, want deze staat niet op zichzelf. Ik geloof dat de podiumkunst, net als het onderwijs (een andere grote passie van mij), een belangrijke rol speelt in de identiteits(vorming) van mensen.

 

Wil je nog wat kwijt aan onze bezoeker?

Ik ben de bezoekers van het Bijlmer Parktheater zeer erkentelijk. Want zonder hen is er geen theater. Daar ben ik me zeer bewust van. Ik zal daarom in mijn rol als bestuurslid altijd die bezoekers voor ogen houden.

Tegelijkertijd hoop ik – nu er weer meer mogelijk is - u snel te mogen ontmoeten.