A Seat at the Table

Het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland

A Seat at the Table


A Seat at the table
 

Aan alle Nederlanders,

Neem plaats en ervaar. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

Over racisme in de samenleving

A Seat at the Table is een vlijmscherpe theatervoorstelling over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. Landgenoten wees welkom. Maar doe normaal of ga weg. Of koop een kaartje.

Het succes op Oerol 2017

Voor Oerol 2017 maakte Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol de voorstelling A Seat at the Table, een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op hun eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. Onder de vloer, tussen de steunpilaren van strandtent De Branding op Terschelling, werd de productie 20 keer gespeeld voor in totaal 4.000 bezoekers. Pers en publiek waren onder de indruk.

A Seat at the table

(foto: Casper Koster)
 

Voor Saman en zijn collega’s was al snel duidelijk dat deze voorstelling de theaters in moet om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te kunnen maken. Nu is het dan zo ver, A Seat at the Table zal in een opgefrist gedaante te zien zijn in dit theater, met actuele nieuwe voorbeelden, 2 nieuwe acteurs en op maat gemaakt voor de theaterzaal.

A seat at the Table is een productie van Black Sheep Can Fly ism Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds.
 
Concept: Saman Amini, Nima Mohagegh
Tekst: Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf
Regie, muziek:  Saman Amini
Spel: Saman Amini, Ward Kerremans, Leandro Ceder, Anton de Bies
Eindregie: Arie de Mol
Dramaturgie: Nima Mohaghegh
Scenography & Licht: Alaa Minawi
Kostuums: Dymph Boss
Techniek: Oscar Cheizoo, Paul Romkes
Zakelijke leiding: Christine de Jager, Wilma Kuite
Productie: Black Sheep Can Fly / Esmee Verschuur
Publiciteit: Alles voor de Kunsten / Anil Jagdewsing
Met dank aan: Martin Verheesen, Ellen Blom, Andreas Fleischmann, Maze de Boer, st. Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.