text

Second life

Dansvoorstelling van Jasper van Luijk i.s.m. dansers

Second life


Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit. Een gelaagde voorstelling vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven?

Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de choreografie Live (1979) van Hans van Manen. Ruim veertig jaar later kiest choreograaf Jasper van Luijk voor een nieuw perspectief en ensceneert hij het liefdespaar te midden van een dwingend krachtenveld aan beeld, geluid en choreografie. Met de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme.

Met Second life beweegt van Luijk zich op het snijvlak van toneel en film en vangt hij op een intrigerende wijze een hedendaagse choreografie op beeld. Vanuit welk perspectief kijkt het publiek naar de rol van de cameraman en zijn sturende blik? Hoe verhouden de dansers zich tot elkaar wanneer hun relatie transformeert. Kortom, is het een dansvoorstelling of een film?

 

shifft

Fotografie: Sjoerd Derine

Credits

concept en choreografie Jasper van Luijk i.s.m. dansers
concept en dramaturgie Isabel Meloen
dans Carolina Mancuso, Jeroen Janssen
fotografie en performance Sjoerd Derine
productie Shifft

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 12 mei 2023 20:00

Dit vind je misschien ook interessant