text

Show me the money

Sadettin Kirmiziyüz

Show me the money


‘Ik bezit dus ik besta’. Over de grote rol van geld in het leven.

Over de voorstelling

Sadettin duikt in Show me the money in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zijn geld. Geld speelt -zoals bij misschien wel meer mensen- een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst. Als hij het heeft, wil hij het uitgeven, maar steeds als hij bij een kassa afrekent hoopt hij dat hij niet te veel heeft gekocht.

Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is GELD. Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom wel zo door geobsedeerd. Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zo veel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? En is dat misschien wat we allemaal aan het doen zijn, een schuld aan onze ouders terugbetalen?


Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin in SHOW ME THE MONEY antwoord te vinden op deze moeilijke vragen.

Over Sadettin K.

Sadettin Kirmiziyüz presenteert zijn voorstellingen onder de naam SADETTIN K. Sadettin is een hedendaagse verteller die – met humor en zelfrelativering – het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. Hij maakte naam met voorstellingen als Citizen K en Somedaymyprincewill.com die thema’s als identiteit, migratie en integratie op een rake, soms grappige maar altijd ontroerende en empathische manier benaderen.

Show me the money - Bijlmer Parltheater

 

Credits

concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz
muziek Kaspar Schellingerhout
dramaturgie Liet Lenshoek
decor Sacha Zwiers
kostuums Lotte Goos
licht Gé Wegman
techniek Henk Geurds
zakelijk leiding Albert van Andel
marketing Dieke van der Spek, Leonie Poot
impresariaat Alles voor de Kunsten
campagnebeeld Bart Grietens

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 15 apr 2023 20:00

  • Show me the money

    Alles voor de Kunsten

Dit vind je misschien ook interessant