Spirit of India

Saraswati Art

Spirit of India


Monalisa Ghosh is een internationaal bekende en toonaangevende Odissi danseres, choreograaf en guru uit Kolkata, India. Zij danst samen met Raju Mishra en Subhojit Dutta de Odessi, een traditionele Oost-Indiase klassieke dansstijl. Als trio wonnen zij een National Dance Award.
Monalisa: “Ik heb in de afgelopen 20 jaar veel lovende reacties ontvangen in Europa. Ik trad voor het eerst op in 1994 in Amsterdam op uitnodiging van Saraswati Art. Dit keer kom ik met een buitengewoon team van professionele dansers en danseressen uit India. Hiermee treed ik in het najaar van 2019 op in verschillende Europese steden waaronder Amsterdam.

Deze editie van Spirit Of India wordt gepresenteerd door Monalisa Ghosh samen met een ensemble met spannende variaties, die diep ingaan op de gratie en schoonheid van traditionele klassieke dansen uit India. Het publiek krijgt een prachtige voorstelling te zien van unieke Odissi-choreografieën en filosofische verhalen uit de mythologie van de Odissi-dansstijl. Terugkerend naar de oude cultuur van Odisha, toen vrouwen of Devdasis niet alleen in de tempel mochten optreden, werd de kunst voor het publiek toegankelijk gemaakt door de 'Gotipuo' dansers, een perfecte mix van acrobatische houdingen en krachtig klassieke ritmes. NIRVAANA zal het publiek zeker betoverd houden.

spirit of india


Dansgezelschap: Monalisa Ghosh, Raju Mishra en Subhojit Dutta

Technisch manager: Amit Biswas


 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 3 nov 2019 14:00

  • Spirit of India

    Theaterzaal