text

Suwokono - Sarah Huygens Jawla

Met Whitney Selina, Rohiet Tjon Poen Gie, Damani Leidsman

Suwokono - Sarah Huygens Jawla


Een status-quo verbrekende verkenning van de zwarte queer identiteit middels beweging, dans, muziek, licht en projectie. Suwokono gaat 19 september in première in het Bijlmer Parktheater.


Over Suwonoko
In Suwokono, wat thuis betekent in de West-Afrikaanse taal Mandinka, verwelkomt choreograaf Sarah Jawla het publiek in “the ship of fools”. Een ruimte waarin vijf personages met elk een eigen ritueel zich proberen los te maken van de emoties van woede, schaamte en verwarring, die hen vasthouden. Lukt het hen om zich vrij te vechten en huiswaarts te keren. En wat gebeurt er als deze gevoelens in onzichtbare demonen veranderen en een eigen bestaan gaan leiden?

De rituelen worden muzikaal ondersteund door percussie en soundscapes, geïnspireerd op West- Afrikaanse ritmes. Elektronische en akoestische muziek trekken elkaar soms uit balans en vullen ook weer aan.


De performers bewegen vanuit hun ritueel, met elk een eigen ritme in beweging of tekstvoordracht. De lichamen van de performers en het licht spelen een cruciale rol op het podium en projectiebeelden omarmen hun bewegingen. Het decor symboliseert de verschillende dimensies in de wereld waartussen de spelers zich bewegen.


Sarah Huygens Jawla en het nieuwe makers-traject Bijlmer Parktheater Sarah Huygens Jawla is een Vlaamse danstheater-maker/choreografe van Vlaamse en Gambiaanse afkomst die haar eigen grenzen en die van de performers onderzoekt in interdisciplinair bewegings- en danstheater. Suwokono is haar tweede voorstelling gedurende het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten en wordt geproduceerd door Bijlmer Parktheater.

Haar signatuur valt te beschrijven als een koor van echo's die de door haar choreografieën losgemaakte verhalen van haar dansers kraakhelder versterkt. Bouwend op de verhalen en verbeeldingen van hen met wie ze haar reis aangaat, onderstreept Huygens Jawla met haar choreografie de urgentie van hun zoektochten.

rohiet

damani

whitneyConcept, choreografie: Sarah Huygens Jawla
Performers: Whitney Selina, Rohiet Tjon Poen Gie, Damani Leidsman
Componist: Dizzi Geetha
Vormgeefster: Annelies Shakison
Dramaturgie: Maaike Schuurmans
Artistic Coach: Alesandra Seutin
Productieleidster: Channa Begbie
Financieel mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Young
Art Support, Fonds21, De Participatie Federatie

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 17 sep 2022 20:00

  • Suwokono - Sarah Huygens Jawla

    Try-out

zo 18 sep 2022 11:00

  • Suwokono - Sarah Huygens Jawla

    Try-out

ma 19 sep 2022 20:00

  • Suwokono - Sarah Huygens Jawla

    PREMIÈRE

Dit vind je misschien ook interessant