text

Track Record | Incl. nagesprek en afterparty

Met Noa van Dun, Sharayla Flissinger, Amary Bahia Hoen, Naomi Landman, Tizea Looijen, Oudail el Omari, Rosalie van Wamel

Track Record |
Incl. nagesprek en afterparty


“If you talk about the track record of a person, company, or product, you are referring to their past performance, achievements, or failures in it.”

Op 23 juni 2022 opende het Tropenmuseum de tentoonstelling Onze Koloniale Erfenis. Een tentoonstelling over de geschiedenis en erfenissen van kolonialisme en slavernij. Maar wat betekent dit koloniale verleden voor jongeren vandaag de dag? Gaat het dekoloniseren wel snel genoeg? Of hebben we iets anders nodig om als samenleving verder te gaan?

De jonge spelers van DEGASTEN reageren met Track Record op deze tentoonstelling. Maker Sheralynn Adriaansz is met hen op zoek gegaan naar hun eigen sporen en activistische vuur, in een tijd waarin het verhitte identiteitsdebat onze samenleving in de greep houdt. Op een kwetsbare en krachtige wijze wordt de Nederlandse geschiedenis midden in het nu geplaatst.

In Track Record wordt het publiek meegenomen in een poëtisch onderzoek, waarin muziek, tekst en beweging ruimte maken voor spiritualiteit. 
Incl. nagesprek met moderator Mara van Nes én vanaf 21:15 uur afterparty met DJ Lovesurpreme. 

Over de maker
Adriaansz is begonnen als speler in de voorstelling Stuck In The Middle With You (2013), keerde terug bij DEGASTEN als projectleider tijdens Awake (2016) en werd coördinator educatievoorstelling bij Fair Play (2017/2018) en Back to Back (2018/2019). Vlak voor de eerste lockdown werkte zij als co-regisseur aan de educatievoorstelling Read My Lips (2020) en regisseerde zij de eerste versie van de digitale voorstelling Break (2020). Dit seizoen leidt Adriaansz voor het eerst een eigen productiegroep en maakt zij Track Record i.s.m. het Tropenmuseum, en in co-creatie met de spelers.

Credits
Concept & Creatie: DEGASTEN
Cast: Noa van Dun, Sharayla Flissinger, Amary Bahia Hoen, Naomi Landman, Tizea
Looijen, Oudail el Omari, Rosalie van Wamel
Artistieke Coördinatie en Eindregie: Sheralynn Adriaansz
Muziek: DJ LOVESUPREME
Scenografie/kostuums: Gerbrand Bos
Lichtontwerp: Mirko Lazović
Choreografie: Ser Sebico & Juersson Hermanus
Maskers: Eva Beeldsnijder
Tekst: Melissa Knollenburg


Track-record-bijlmer-parktheater

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant