text

Van de andere kant

Humoristische muzikale theatervoorstelling

Van de andere kant


Humoristische muzikale theatervoorstelling waarin Thijs Borsten en Izaline Calister het Nederlandse en Antilliaanse publiek naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander.

Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes vertellen ze samen over het leven vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk? Izaline en Thijs vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen, waarbij ze traditioneel en nieuw eigen repertoire brengen. Het idee voor deze voorstelling ontstond tijdens de succesvolle beeldende voorstelling 'Het eiland van mijn vader' van de twee theatermakers, waarin de vader van Izaline aan Thijs zijn geliefde eiland liet zien.

Ontdekkingsreis in muziek en beeld
Componist en pianist Thijs Borsten reisde met Izaline Calister naar Curaçao. Het was een ontdekkingsreis in muziek en beeld. 'Het eiland van mijn vader' was een persoonlijk en muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland met een dochter overzee. Zangeres en componist Izaline Calister heeft een groot publiek op Curaçao, Aruba en Bonaire, en inmiddels ook een alsmaar groeiend publiek in Nederland. Haar liedjes zijn vaak in Papiamentu geschreven. Ze is opgegroeid op Curaçao, maar woont in Nederland, waarmee haar muzikale carrière de taalbarrière doorbreekt. 

foto

Foto: Merlijn Doomernik

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 24 nov 2022 20:00

  • Van de andere kant

    Izaline Calister en Thijs Borsten

Dit vind je misschien ook interessant