text

Vies

Theatervoorstelling met Dewi Kasmo

Vies


Een tragikomische voorstelling over wat er nog onbesproken en ongezien is binnen de MeToo-beweging. VIES is het persoonlijke verhaal van Dewi Kasmo, die haar stem probeert te vinden binnen deze beweging. Ze vertelt vanuit het perspectief van een vrouw met een biculturele achtergrond, en van een kind dat de woorden niet heeft om te vertellen wat er met haar is gebeurd.

Denk aan een theatraal concert met empowering raps en kwetsbare r&b nummers, herkenbare sketches, een Indonesische mythe, visuals van dagboekfragmenten en een dans van vrouwen die hun seksuele vrijheid terugveroveren.

Dewi Kasmo: “Het is te makkelijk om te zeggen: vrouwen moeten gewoon hun bek opentrekken. In mijn omgeving is misbruik een groot taboe, pijn wordt al generaties lang weggestopt. Met je verhaal doen kan je nog altijd veel verliezen en weinig winnen. Met deze voorstelling wil ik vrouwen die op mij lijken en iets gelijks hebben meegemaakt, gezien en krachtig laten voelen.

Sundel Bolong is mijn heldin; een mythologisch figuur die ’s nachts de penissen afhakt van verkrachters. Dit verhaal werd ook verteld om de Nederlandse bezetters af te schrikken om Indonesische vrouwen te verkrachten. Zij staat voor mij symbool voor de kracht van vrouwelijke boosheid en het vertellen van verhalen.”

Vies-Lusu-Bijlmer Parktheater

 

Vies-Lusu-Bijlmer Parktheater

 

Vies-Lusu-Bijlmer Parktheater

 

Credits

concept & regie Dewi Kasmo & Nadja Polman
tekst & spel Dewi Kasmo
muziek Nina Giampaolo
choreografie Meyline Schuurs
dans Amaranta Wolters & Cicely Wijnaldum
vormgeving Maite Prince
visuals Delane Fähmel
productie Gaby Asabina
techniek Youri Wezenaar
Mede mogelijk gemaakt door Theater Zuidplein, gemeente Rotterdam, VriendenLoterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde

Over LUSU

LUSU is een jong theatergezelschap dat voorstellingen maakt in en voor de stad, daar waar het verschil samen komt: individu en collectief, arm en rijk, jong en oud. LUSU verteld maatschappelijke thema's altijd vanuit een divers perspectief. LUSU combineert dans, muziek, tekst en visuals.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant