text

Vormen van Opdringerigheid

Met o.a. Santino Slootweg, Jurriaan de Vos en Vincent van Woerkom

Vormen van Opdringerigheid


Drieluik over de zin en onzin van opdringerigheid in een samenleving die bol staat van Fake News en polarisatie.

Over de voorstelling

Acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement. Acht mensen vast in hun eigen hoofd. In het drieluik Vormen van Opdringerigheid onderzoekt Collectief Het Paradijs drie perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte.

De overvolle metro crasht en lanceert de acht reizigers naar hun privésferen. De opdringerigheid volgt ze tot in hun slaapkamers waar de overprikkeling van de buitenwereld zich een weg naar binnen baant. Er rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Maar hoe veilig is deze plek?

In een samenleving waar Fake News, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen. Na Paradijsvertraging en de Parade voorstelling over opdringerigheid diept Collectief Het Paradijs dit thema verder uit tot het drieluik Vormen van Opdringerigheid, in regie van respectievelijk theatermaker Ko van den Bosch, bewegingskunstenaar Jakop Ahlbom en choreograaf Nicole Beutler.  

 

Credits

spel, productie en vormgeving: Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Leo Vincent, Luuk Weers, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom
regie Akte 1 Ko van den Bosch, Akte 2 Jakop Ahlbom, Akte 3 Nicole Beutler
eindregie & tekst Ko van den Bosch
dramaturgie Eline de Mey
lichtontwerp/techniek Marcel Slagter
regie trailer Vincent van Woerkom
grafische vormgeving Het IJzeren Gordijn
productie Mirjam Zwanenburg/ Floor Öffner
zakelijke leiding Karin van den Berg / Motorblok
marketing Lonneke van Eden
tourneeplanning Theaterzaken Via Rudolphi

Vormen van Opdringerigheid is een coproductie van Collectief Het Paradijs, Feikes Huis, Jakop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam.
Vormen van Opdringerigheid wordt mogelijk gemaakt door
Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Stichting Melanie, BNG Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Olland Buisman Stichting, Stichting Elise Mathilde, VSB Fonds, Voordekunst.nl.
Sponsors Bij ons Vintage, Ferragio.
Met dank aan Rotterdams Tram Museum Stichting RoMeO

Credits campagnebeeld: Leonel Piccardo
Credits scènefoto’s: Bart Grietens
Credits trailer: Vincent van Woerkom / Collectief Het Paradijs

Over Collectief het Paradijs
Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar ze in juni 2018 gezamenlijk afstudeerden. Ko van den Bosch regisseerde de acht mannen en een vrouw voor hun afstudeervoorstelling. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit.
www.collectiefhetparadijs.nl

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant