Walvisjong (2+)

Simone de Jong | TF Jong

Walvisjong (2+)


Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug...

Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een meisje en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen...

Walvisjong is gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2.

Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De kleine walvis' van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.

Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Over Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen.
Voor kinderen maakte ze Eiland, Kluizelaar en WalvisJong. Onlangs regisseerde ze Kras bij Alle hoeken van de kamermuziek. Voor volwassenen schreef ze o.m. het Fluisterconcert en Vlucht (Pé Okx). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.

Fako Kluiving (programmeur Bijlmer Parktheater): “Walvisjong is een muzikaal, visueel, taalloos verhaal over de vriendschap tussen een kind en een walvis. Mimisch en ritmisch, geschikt voor het jongste kind én ouders.”

Walvisjong
(Foto: MoonSaris)

 

Credits
Regie & concept: Simone de Jong
Spel: Senna Gourdou
Muziek: Senna Gourdou en Marieke van de Ven
Scenografie: Elian Smits
Subsidiënten: AFK en VSB Fonds

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.