text

Wereldmakers


Wereldmakers is hét interdisciplinaire maaktraject voor kinderen uit Amsterdam Zuidoost. In de disciplines theater, dans, fotografie en beeldende kunst wordt de scheppende kracht van kinderen aangesproken. Alles komt samen op de presentatiedag in het Bijlmer Parktheater, die plaatsvindt op 9 mei 2020. Iedereen is van harte welkom om deze presentaties bij te wonen.

Creëer je eigen Wereld

Als jonge makers (8 tot 15 jaar) gaan we samen een traject aan waarbij je leert onderzoeken, ontwerpen, creëren en spelen. Je geeft in de verschillende artistieke richtingen vorm aan je eigen verbeelding en met elkaar visualiseer je de wereld van morgen. Het traject bestaat uit 30 lessen en je krijgt les in twee disciplines.

Helden

Bij het woord held denken wij misschien aan superman, batman, je sterke moeder of de leuke juf in de klas. Sommige mensen noemden wij vroeger helden, zoals de ontdekkingsreizigers die naar Amerika en Azië gingen in de gouden eeuw, met de kennis van nu zouden we ze eerder als de slechterik van het verhaal zien. In 2020 willen wij het ware gezicht van deze en andere helden laten zien en dat doen we door theater en beeldende kunst te combineren. Door zelf maskers te maken kan je bijvoorbeeld hun gezicht letterlijk voor jouw gezicht hangen en even doen alsof je zelf de held bent. Samen gaan we nog veel meer bijzondere vormen zoeken om deze verhalen te vertellen. Samen, want bij Wereldmakers is de creativiteit van de kinderen die meedoen het allerbelangrijkst.

Ben jij een Wereldmaker?

Houd jij van theater maken, decorontwerpen of danspasjes verzinnen? Kijk dan naar de mogelijkheden in het lesrooster en wordt Wereldmaker!

Lesopzet
Theater en Beeldende kunst: 8-15 jaar, 15 lessen op maandag van 16:00 - 17:30 uur.
Dans en Beeldende kunst: 8-12 jaar, 15 lessen op woensdag van 16:00 - 18:00 uur.
Alle lessen worden gegeven in het Bijlmer Parktheater.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar Marion Visser (Hoofd Educatie Bijlmer Parktheater).

Compilatie van 2019

Benieuwd hoe zo’n voorstelling eruit komt te zien? Bekijk hier de compilatie van Wereldmakers 2019. 

Samenwerkingspartners

Dit project is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, in samenwerking met Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost, FOAM Fotografiemuseum Amsterdam en dansschool We Are On The Move.