Wereldmakers


Wereldmakers is hét interdisciplinaire maaktraject voor kinderen uit Amsterdam Zuidoost. In de disciplines theater, dans, fotografie en beeldende kunst wordt de scheppende kracht van kinderen aangesproken. Alles komt samen in een spektakel-voorstelling in het Bijlmer Parktheater, die plaatsvindt op 26 juni.

Creëer je eigen Wereld

Als jonge makers [van 8 tot 15 jaar] gaan we samen een traject aan waarbij je leert onderzoeken, ontwerpen, creëren en spelen. Je geeft in de verschillende artistieke richtingen vorm aan je eigen verbeelding en met elkaar visualiseer je de wereld van morgen. Het traject bestaat uit 30 lessen en je krijgt les in twee disciplines.

Jij en familie

Dit jaar is het thema Familie. Wat is er kenmerkend aan jouw familie? Samen onderzoeken we wat familie allemaal kan betekenen.

Ben jij een Wereldmaker?

Houd jij van theater maken, decorontwerpen, fotograferen of danspasjes verzinnen? Kijk dan naar de mogelijkheden in het lesrooster en wordt Wereldmaker!

Lesopzet
1. Theater en Beeldende kunst: 8-12 jaar, 30 lessen op maandag [16:00 - 17:30u]
2. Dans en Beeldende kunst: 8-12 jaar, 30 lessen op woensdag [16:00 - 18:00u]
3. Theater en Fotografie: 12-15 jaar, 30 lessen op woensdag [16:00 - 17:30u]
4. Dans en Fotografie: 12-15 jaar, 30 lessen op donderdag [18:00 - 20:00u]
 
Alle lessen worden gegeven in het Bijlmer Parktheater.

Wereldmakers voor ouders

Dit jaar voegen we enkele bijzondere extra’s toe aan het programma, zodat niet alleen de kids maar ook de ouders hun verbeelding mogen inzetten!

1.    Tafel van Wereldmakers: tijdens het traject gaan we tweemaal samen rond de tafel met alle deelnemers, ouders en docenten. Onder het genot van zelfgemaakte gerechten gaan we in gesprek over familie en reflecteren we op de lessen.
2.    Theatercursus voor volwassenen: in 10 (gratis) theaterlessen werk je toe naar een scène binnen de eindpresentatie van de voorstelling.

Wereldmakers

 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar Marion Visser (Hoofd Educatie Bijlmer Parktheater).

Samenwerkingspartners

Dit project is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, in samenwerking met Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost, FOAM Fotografiemuseum Amsterdam en dansschool We Are On The Move.

Compilaties van 2017 & 2018

Benieuwd hoe zo’n voorstelling eruit komt te zien? Bekijk hier de compilaties van Wereldmakers 1 & 2: in deze versies werkten we met de disciplines theater en beeldende kunst.