Women in Love (première)

#NieuweMakers - Sarah Huygens

Women in Love (première)


Energiek, rauw, beeldend en grensverleggend theater van nieuwe theatermakers in hun kracht.

Over Women In Love

Durf jij jezelf te zijn? Of sterker nog… kun jij wel jezelf zijn? Waar wil je bij horen en ten koste of bate van wat? Kan een aangepaste ‘jij’ tegelijk met jouw roots bestaan? Jezelf zijn in de huidige maatschappij is nog nooit zo ingewikkeld geweest. Je aanpassen is nog steeds een vereiste om erkend te worden en om ergens helemaal bij te horen. In Women in Love gaan vier vrouwen de confrontaties aan met de opgelegde identiteit en eigen identiteit. Hoe durven zij zichzelf te zijn?

Over de nieuwe maker: Sarah Huygens is een eigenwijze Westerse Afrikaanse theatermaakster, die grenzen bij zichzelf en haar spelers opzoekt. Zij studeerde theater & educatie aan de Hogeshool voor de Kunsten Utrecht.

#NIEUWE MAKERS
Op vrijdag 7 en zaterdag 15 zondag 16 december organiseert het Bijlmer Parktheater voorstellingen en previews van onze nieuwe makers en gastmakers. Met het Nieuwe Makers traject stimuleert het Bijlmer Parktheater aanstormende nieuwe makers om hun ambities en talenten te vertalen naar professionele podiumproducties.Theater van het Nieuwe Nederland, met verrassende makers van morgen. Een vernieuwend en experimenteel programma voor theatermakers en liefhebbers van podiumkunsten.

Women in Love

Over Sarah Huygens

Hoe bied je een podium zonder vaste grond onder je voeten, zonder te weten tot waar je wortels eigenlijk strekken? Sarah Huygens is een eigenwijze theatermaakster die bij zich zelf en haar spelers grenzen opzoekt in bewegings- en danstheater. Zij studeerde Woordkunst & Drama aan de Hogeschool SISA en studeerde psychologie aan de Universiteit van Antwerpen. Ze volgende verdiepende theater opleidingen in Antwerpen, Utrecht en Maastricht en werkte samen met verschillende theatergezelschappen. Sarah is volledig westers opgegroeid, maar is nieuwsgierig naar Gambiaanse kant. En door het stereotype beeld dat zowel vanuit de Afrikaanse als de Westerse cultuur van haar is ontstaan, stelt ze zich de vraag: “Waar hoor ik thuis? In de voorstelling Women in Love laat ze zien waar haar reis begon.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 7 dec 2018 20:30

  • Women in Love (première)

    Theaterzaal