text

Workshop Damn Honey: Bodypositivity

Festival Zus en Zo

Workshop Damn Honey: Bodypositivity


Alle voorstellingen t/m 31 maart zijn geannuleerd

Beste bezoeker,
Naar aanleiding van de landelijke maatregelen inzake het coronavirus in Nederland zijn wij genoodzaakt ons programma aan te passen. Alle voorstellingen die tot 1 april op het programma staan, zijn uitgesteld tot nader te bepalen datum. Lees meer en blijf op de hoogte via de website


Tijdens deze workshop “Bodypositivity” leer je van Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen, de makers van de podcast Damn, Honey en schrijvers van het boek “Heb je nou al een vriend?”, alles over zelfverzekerd zijn en omgaan met lastige situaties waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Van zelfacceptatie en zelf-liefde tot de perfecte antwoorden geven op vragen zoals ‘Ben je ongesteld ofzo?’ en ‘Haat je dan alle mannen?’. Leer hier tips en tricks die je elke dag kan toepassen tijdens een middag in het kader van intersectioneel feminisme.

*Let op: Beperkt aantal plaatsen!

Zus en Zo
(Foto: Annelies Verhelst)

 

Zus en Zo viert Internationale Vrouwendag op vrijdag 13 maart in het Bijlmer Parktheater, met een festival vol inspirerende mensen, literatuur, verhalen, poëzie en muziek.

Het festival presenteert een wervelend podiumprogramma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren. Met Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Clarice Gargard, Gloria Wekker, Olave Nduwanje, Pelumi Adejumo en vele anderen. De presentatie is in handen van Yahmani Blackman.

Zus en Zo start om 12:30 uur met een lunchlezing over vrouwen in de politiek verzorgd door Stem op een vrouw, gevolgd door twee workshops gegeven door Gloria Wekker en Damn Honey, een hapje eten bij foodstands en een voorprogramma met Art Harder en 22 X Loud in de foyer. Het avondprogramma begint om 19:30 uur.

Zusterschap
Zus en Zo is een nieuw literair festival dat een podium biedt aan het thema ‘Zusterschap’. Hiermee wil het festival de nadruk leggen op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.

Zus en Zo is een initiatief van dichter en spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie.
 

Programma:

  • 12:30 – 14:00 lunchlezing Stem op een vrouw
  • 14:30 – 16:00 workshop door Gloria Wekker
  • 16:30 – 18:00 workshop door Damn Honey
  • 17:00 – 18:00 voorprogramma door Art Harder
  • 18:00 – 19:30 eten, met muziek van band 22 X Loud en dj Shug
  • 19:30 – 22:15 theater programma, met o.a. Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Clarice Gargard, Gloria Wekker, Olave Nduwanje, Pelumi Adejumo, Clarice Gargard en Yahmani Blackman
     

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant