text

Workshop: Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body (16+)

Onderdeel van de voorstelling D̶A̶R̶K̶MATTER

Workshop: Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body (16+)


Als onderdeel van de zoektocht naar het project D̶A̶R̶K̶MATTER, wil danscoach en performer Cherish Menzo samen met vocal coach Daniel Bonsu met jou een duurzame dialoog aangaan over de representatie van het Zwarte lichaam in de podiumkunsten. Dit doen ze door middel van de workshop, Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body, waarin je kennis zult maken met de Chopped and Screwed techniek.

Chopped and Screwed is een techniek van remixen die oorspronkelijk werd gebruikt bij hiphopmuziek. De techniek werd ontwikkeld in de Houston hiphopscene in de vroege jaren negentig door DJ Screw. De geschroefde techniek wordt bereikt door het tempo te vertragen tot 60 en 70 kwartnoten per minuut en technieken toe te passen als het overslaan van beats, recordscratching, stop-time en het aantasten van delen van de oorspronkelijke compositie om een "gehakte" versie van het nummer te creëren. Denk aan muziek die je hoort onder de playlists van de genre lo-fi hiphop.

Je gaat samen met Cherish en Daniel onderzoeken hoe je deze techniek kunt vervormen naar je eigen lichaam en stem. Van herhalingen in de tekst voor het vocale gedeelte tot vertraagde bewegingen in choreografie, bieden zij je een unieke kans om deze stijl te ontwikkelen die veelal in de voorstelling D̶A̶R̶K̶MATTER terugkomt. We nodigen graag mensen uit met verschillende achtergronden en leeftijden (16+) die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan dit experiment. Ook als je geen artistiek beroep of achtergrond hebt, ben je welkom.

Workshop informatie

  • De voertaal tijdens de workshop is Nederlands.
  • Deelname is gratis.
  • Na de workshop ontvang je als deelnemer twee vrijkaarten per persoon voor de voorstelling D̶A̶R̶K̶MATTER op 8 april bij het Bijlmer Parktheater.

 

Meld je aan

Bestel je gratis kaartje voor de workshop via de ticket button op deze pagina. Laat je e-mailadres achter tijden het boeken van de workshop. Vooraf de workshop ontvang je een e-mail met instructies waarin gevraagd word naar je naam, leeftijd, een foto van jezelf en een paar zinnen over je motivatie of iets wat jou inspireert om deel te nemen. Cherish zal dan uiterlijk ntb contact met je opnemen.
 

Nieuwsgierig over de workshop en voorstelling?

Lees meer over het project en bekijk twee korte video’s van een eerdere workshop via onderstaande links:

Meer informatie over de voorstelling DARKMATTER

Bekijk behind the scenes-video’s Chopped and Screwed

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 7 apr 2023 19:00

  • Workshop: Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body (16+)

    Cherish Menzo | Studio 1 | Gratis deelname met ticket

Dit vind je misschien ook interessant