BOUT (6+)

PLAN D-
Familiezondag
  • zo 15 dec
    15:00 - 16:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

De goot verstopt, water spuit, stroom valt uit en de leidingen barsten. Is er een gebruiksaanwijzing? En waar loopt het water eigenlijk naartoe? In BOUT laat PLAN D- zien dat vakmanschap een duurzame oplossing is voor alles wat er maar mis kan gaan. Ze verbinden buizen, plakken, zagen, boren en leggen leidingen, net als een bever een stuwdam aanlegt bij een riviertje. Iedereen helpt mee om de problemen dansant en met plezier uit de weg te ruimen en er uiteindelijk een gigantische kettingreactie van te maken. BOUT laat het publiek op ludieke wijze ervaren hoe leuk, interessant en veelzijdig technische VMBO-richtingen zijn. 

Plan D is niet weg te denken uit de jeugddans. Andreas maakt productie na productie, vernieuwend, schurend en inspirerend. Het feit dat hij duurzaamheid en inclusiviteit op het podium en in zijn team tot hoofdzaak maakt inspireert mij. En ik draag graag een steentje bij om met Plan D- de toegankelijkheid van jeugddans voor alle kinderen en performers te vergroten. Mooie grote missies die tot grote resultaten gaan leiden!

Karin Bannink

Over Plan D-

PLAN D-, van choreograaf Andreas Denk, maakt opwekkend en voor iedereen toegankelijk danstheater voor een breed publiek. De voorstellingen zitten vol absurde humor en relativering en hebben rafelrandjes waarmee we de toeschouwers uitdagen, vragen stellen, maar ook vermaken. Herkenbare, vaak hedendaagse objecten spelen een cruciale rol in het werk van PLAN D- en bieden letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is een eigen verhaal te maken.

Al meer dan vier jaar produceert PLAN D- voorstellingen CO2-neutraal en maakt het decor uit gerecycled duurzaam materiaal. Zinnenprikkelende educatieve randactiviteiten maken de voorstellingen tot een bijzondere beleving met meerwaarde.

Credits, cast & crew

choreografie, dans en decorontwerp Andreas Denk